Quiz Your English - Gerçek Zamanlı İngilizce Yarışması | İngilizce Geliştir

24 Mart 2018 Cumartesi

Quiz Your English - Gerçek Zamanlı İngilizce Yarışması

Yanılmıyorsam 2016 yılında Trivia Crack furyası vardı hatırlarsanız. Herkes eşi dostuyla veya tanımadığı insanlarla bilgi yarışmasında mücadele ediyordu. Ondan önce de QuizUp isimli daha spesifik konularda yarışabileceğiniz İngilizce bir yarışma uygulaması vardı. Geçenlerde QuizUp benzeri başka bir uygulama var mı diye baktığımda Quiz Your English isimli uygulamaya denk geldim. Diyeceğim şu ki çok başarılı.
Quiz Your English İnceleme

Quiz Your English, Cambridge Assessment English tarafından hazırlanmış bir İngilizce yarışma uygulaması olup arkasında prestijli Cambridge'in olmasının kalitesi hakkında bir fikir veriyordur kanımca.

Uygulamayı yükledikten sonra Facebook veya Google hesaplarından biriyle kaydolmanızı istiyor. Üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra karşınıza kategoriler geliyor, başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar 10 farklı kategori mevcut. Bu kategorilerden birini seçtiğinizde karşınıza otomatik olarak bir rakip geliyor, eşzamanlı olarak size ve rakibinize 5 adet soru soruluyor, bu soruları doğru cevapladığınızda puan kazanıyorsunuz ve en fazla puanı toplayan taraf yarışmanın galibi oluyor. Doğru yanıtlamakla beraber hız da önemli çünkü geç yanıtladığınızda daha düşük puan alıyorsunuz.
Kategori ekranın bir bölümü
İşin yarışması ve elde edilen puanlar geyik kısmı, açıkçası kazanıp kaybetmek pek önemli değil benim için. Önemli olan bir şeyler öğrenmek ve Quiz Your English sayesinde eğlenceli yolla İngilizce pratiği yapma fırsatı elde ediyorsunuz.

Uygulama herkese hitap ediyor, ilk seviyeler yeni başlayanlar için oldukça uygun iken, üst kategorilerde orta ve üst seviyede İngilizce seviyesine sahip olanlara bilgilerini pekiştirici ve hatta öğretici sorular soruluyor.
Yarışma ekranı ve yarışma öncesi başlangıç ekranı
Uygulamanın kanımca tek dezavantajı var kullanıcı sayısı nispeten düşük olduğundan aynı kişilerle mücadele etme durumu oluyor. Bilhassa üst seviyelerde neredeyse 3-4 kere yarışınca ilk 200'e girer hale geliyorsunuz. Kullanıcı sayısı artarsa keyif de artar kanısındayım. Bir diğer dezavantajı da IELTS ve FCE gibi Cambridge'in kendi hazırladığı sınavlara ilişkin sorular da var, fakat bu sorulara erişmek isterseniz 12-13 tl gibi ücret ödemeniz gerekiyor, ucuz olduğundan verilebilir fakat yine de ücretsiz içerikteki hayli hayli yettiğinden o paraları ödeyerek ücretli içeriği deneyip denememek sizin tercihinize kalmış bir şey.

Sonuç

Quiz Your English mutlaka edinilmesi gereken keyifli bir uygulama. Böylesine faydalı bir uygulamayı ilk inceleyenlerden biri olduğum için kendimi şanslı sayıyorum. Pişman olmayacaksınız.

Eğlence amaçlı yarışmak isteyenlere kapım seve seve açık. :) Bana yorumlardan veya sosyal medya sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Denemek isteyenler için Android uygulamasına buradan, iOS uygulaması için de buradan ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, her türlü görüş ve önerinize açığım, alttaki sosyal medya hesaplarından takibe almayı unutmayın. :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

5 yorum: