Babilanka.com Faydalı Mı? | İngilizce Geliştir

25 Şubat 2018 Pazar

Babilanka.com Faydalı Mı?


Bu sitede tanıtabileceğim web siteleri ve uygulamalar bulabilmek adına sık sık internette aramalar yaparım. Geçenlerde denk geldiğim bir siteden sizlere bahsetmek istiyorum. Mustafa Erdoğan isimli 8 dili konuştuğunu iddia eden bir gencin kurduğu, bu 8 dili öğrendiği yolla İngilizce öğrettiğini söylediği Babilanka.com.

Babilanka.com ve Sitenin Sahibi 8 Dili Konuşabilen Türk Genci Mustafa Erdoğan

Sitenin kurucusu olan Mustafa Erdoğan esasında 2017'nin ortalarında hazırladığı bir video'da 8 dili akıcı konuşabildiğini ve bunu nasıl yaptığını o dilleri konuşarak gösterdi. İlgili video'yu öncelikle izlemenizi tavsiye ederim. Anlattığına göre Boğaziçi Üniversitesinde bir gün 15 dil konuşabilen bir profesörle tanışmış ve bu kişinin metodundan faydalanarak bu dilleri öğrenmiş, dilleri konuşarak belli bir seviyeye getirmiş ve ardından gittiği yerlerde o dille alakalı pratik yaparak öğrendiği dilleri pekiştirmiş.

Şimdi yukarıda da belirttiğim gibi bu kullandığı yöntemi alıp bir belli bir set haline getirmiş ve bu seti belli bir ücret karşılığında kullanıcılara sunuyor.

Öncelikle şunu da belirteyim herhangi bir reklam vs. yapmıyorum, söz konusu kişiyle hiçbir tanışıklığım yok, sadece kendi görüşlerimi yazacağım, satın alıp almamak siz okuyuculara kalmış.

Doğrusunu söylemek gerekirse satışa sunduğu seti alıp denemedim. Neden denemedin diye soracaksanız, ortada deneyebileceğim bir materyal yoktu. Deneme materyali olarak sadece 2-3 pdf bulabildim. Bana kalırsa bu bir eksi, en azından 1-2 deneme dersi konulması içerik hakkında fikir oluşturması açısından önemli.

Web sitesinde 3 ayda İngilizce öğrenmeyi vaadeden bir program var. Anlattığına göre günde 15 dakika boyunca konuşmacının söylediklerini tekrarlıyorsunuz, daha sonra da ilk aşamada kullanılan cümleleri Türkçeleri ile karşılaştırarak anlama yetisini geliştiriyoruz.
Programın Web Sayfasında Yer Alan Tanıtımı

Açık konuşayım kulağa hoş gelse de ben ortada yeni bir şey görmüyorum. Başta Effortless English olmak üzere piyasada mevcut onca şeyin bir tekrarı olmuş. Effortless English 100 dolar iken, bu program 129 TL. Effortless English daha pahalı elbette ama içeriği de aynı oranda daha zengin.

Aynı kişinin bu kez Udemy'de yayınlanan bir programı daha var, "Learn How to Speak a Language in 6 Months" isminde. Sanırım burada da bir dili nasıl öğrenebileceğimizi öğretiyor, diğer bir deyişle bize tüyolar veriyor. Bu yazıyı yazdığım tarihte 37,99 TL'ye satılıyor ama Udemy'nin saçma fiyat politikası yüzünden söz konusu programı 20 TL'nin altına dahi bulabilirsiniz. İçeriği ilginizi çekiyorsa bir göz atabilirsiniz.

Babilanka'yı Neden Güvenilir Bulmadım?

Esasında iki sebebi var, birincisi video'da 15 dil bilinen hocayla alakalı bir bilgi verilmemiş olması, bu kişinin gerçekten olup olmadığı konusunda insanı şüpheye düşürüyor. İkincisi ve kanımca en önemlisi, site video'da o dilleri tamamen hatasız konuşabilmesi. Sizin de takdir edeceğiniz üzere bir insan 6-7 dili bir kere bile teklemeden 5 dakika boyunca konuşamaz, hele ki o dillerden 1-2 tanesini yakın zamanda öğrenmeye başlamışsa, muhtemelen söz konusu kişi metni önceden hazırladı ve yine pek muhtemelen iyi bilmediği dilleri konuşma esnasında kullandığı kelimeleri Türkçe okunuşları ile yazdı, bu sayede telaffuz hatası yapmadı. Normal bir video'da elbette önceden hazırlık yapmak eleştirilecek bir şey değil, ama bakın ben böyle yabancı dil konuşabiliyorum dediğin bir video'yu doğal olmayan bir şekilde hazırladığında sattığın ürünün gerçekliğine gölge düşecektir kanısındayım.

Sonuçta Babilanka Denemeye Değer mi?

Şurası kesin ortada bir pazarlama girişimi var, kanımca başarılı olmuş bir pazarlama girişimi var. Faydalı olup olmadığı konusunda deneyenler daha iyi cevap verecektir elbette, benim fikrimi soracak olursanız elbette bir faydası olacaktır, gerçekten de program esnasında istenilenler yapıldığında İngilizceniz bir noktaya kadar gelişecektir, fakat devrim niteliğinde olduğunu veya 3 ayda İngilizce öğretebileceğini düşünmüyorum.

129 TL vermek istemeyen veya 129 TL verecek maddi gücü olmayanlar var elbette, onlara bu siteyi tavsiye etmiyorum. yerine aynı metodu, yani konuşma metnini 2-3 kere dinleyip özümseme ve tekrarlama yöntemini 6 Minutes English podcast'leriyle bedavaya yapabilirsiniz. Bunu yaptığınızda da İngilizceniz gelişecektir hiç kuşkunuz olmasın. Peki o zaman "niye bu tarz programlara para veriyoruz, ne gerek var" diye sorabilirsiniz, bence de pek gerek yok, internette hali hazırda bedava olan yüzlerce kaynak var diye düşünüyorum.

Parayla daha profesyonel bir eğitim programı almanın en büyük avantajı içeriğinin daha derli toplu olarak ve daha kapsamlı bir şekilde kullanıcıya aktarılmış olması kanımca, Babilanka'nın içeriğini bilmediğimden yorum yapmaktan kaçınıyorum, bu nedenle kullanmış olanların yorumları daha değerli.

Babilanka'nın resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Satın almadan önce siteyi ve programı inclemenizi tavsiye ederim.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, her türlü görüş ve önerinize açığım, alttaki sosyal medya hesaplarından takibe almayı unutmayın. :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

21 yorum:

  1. Satın almadığınız, içeriğini görmediğiniz bir ürünü incelemeniz çok garip olmuş. Metodun bahsettiğiniz podcastle aynı olduğunu satın almadan nasıl anladınız? Bırakın denemeyi, daha metodun içeriğini bile bilmeden inceleme yapmışsınız. Metot effortless English ya da benzeri popüler metotlardan farklı, ben kullanıyorum ve memnunum. Daha önce denediğim programlardan oldukça farklı. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz.

    YanıtlaSil
  2. Hocam merhaba, öncelikle değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.

    Evet önceden de belirttiğim gibi programı satın almadım. O nedenle yaptığım yorumlar yüzeysel olmakla birlikte işin daha çok pazarlama yönüne yönelik oldu. Eleştirilerimin ana noktası en azından Lingusta'nın aksine programın içeriğinin ne olduğuna ilişkin fikir vermesi açısından ücretsiz demo dersleri sunmamaları oldu. 2-3 adet pdf'ten açıkçası hangi yöntemle İngilizce öğretildiğine ilişkin çıkarım yapabilmem zor elbette.

    Sitede ağırlıklı olarak kullandığım veya denediğim programları inceliyorum, fakat elbette denemediklerimi de önceden denemediği belirtirek izlenimlerime dayanarak yazıyorum. Sizlerin yorumları bu nedenle önemli. Deneyen arkadaşlar yorum yaparlarsa programı satın almayı düşünenler için faydalı olur.

    Tekrardan teşekkürler. Kolay gelsin. :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ben Babilanka'nın kurucusu Mustafa Erdoğan.

    Öncelikle programın içeriğini görmeden burada yaptığınız inceleme tamamen varsayımlara dayalı ve bahsettiğiniz birçok şey doğru değil.

    Daha da önemlisi burada bahsettiğiniz program ilk eğitimim. Şu anda bu eğitim satışta değil. Sitemdeki güncel eğitimim bundan çok daha farklı. Dolayısıyla yazdıklarınız tamamen geçersiz.

    Neden güvenilir bulmadığınız konusuna gelecek olursak, videoda dilleri hiç hatasız konuştuğumu söylemişsiniz. Blogunuzdan anladığım kadarıyla bırakın konuştuğum diğer dilleri, İngilizceyi dahi çok iyi seviyede bilmiyorsunuz. Bilmediğiniz dillerde hata yapmadığımı nereden anladınız?

    Zaten videonun başında da söylediğim gibi ben dillerimde farklı seviyelerdeyim ve o videoda konuşurken hatalar yaptığım yerler var. Yorumlarda bunlara değinenler oldu.

    En kötüsü ise içeriğini görmediğiniz bir eğitim hakkında spekülasyonlarda bulunmuşsunuz.

    Lütfen bilgi sahibi olmadan başka insanlar ve onların yıllarca çaba harcayarak ürettikleri şeyler hakkında spekülasyon yapmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonunda blog'un şifresini hatırladım ve bu yorumu gördüm. :) Şaka şaka blog'a vakit ayıramıyordum girip bakayım dedim.

      Evet yazdım içeriğini görmediğim bir eğitim hakkında yazdım, bunun sebebi içeriğini deneyebileceğim herhangi bir deneme dersi gibi bir materyalin olmamasıydı, Lingusta'yı da sitede eleştirdim diye hatırlıyorum ama adamlar en azından ücretsiz materyaller koymuşlar. Şimdi sitenize girdim baktım hala yok. Yeni bir eğitim hazırlamışsınız ve fiyatı da 699 TL, yani 700 TL değil. :) Şaka bir yana takdir edersiniz ki bu parayı herkes öyle kolayca biriktiremiyor o nedenle bu parayı vermeye değip değmeyeceğini değerlendirdim ve değerlendirmem de gayet basit bir çıkarıma dayanıyor. Kimse bir yabancı dili 3 ayda öğrenemez.

      Yabancı dil sizin de takdir edeceğiniz üzere öyle yabancılarla çat pat anlaşabileyim seviyesinden çok daha fazlasıdır.

      Bu blog'tan benim İngilizceyi çok iyi bilmediğimi nasıl anladınız açıkçası anlamadım. Hadi öyle olsun ama yazıda hatasız konuştu demedim, teklemeden konuştu dedim. Bu ikisi farklı şeyler, takdir edersiniz ki bir insanın konuşurken tekleyip teklemediğinizi, ıı'ladığı (veya um'ladığını neyse) o dilleri bilmeden de anlayabiliriz. :)

      Özetle "3 Ayda İngilizce Öğretiyorum" sözü bir pazarlama cümlesidir. Benim eleştirdiğim bu, yoksa yazıda programın kendisiyle alakalı bir eleştiri vs. yok, ama o programa 700 TL vereceklerine insanlar biraz çabayla o işi bedavaya da yapabilirler. Ben burada insanlara bunu yapabilecekleri çeşitli kaynaklar sunuyorum, fakat kendim bir şey öğretmiyorum çünkü ben bir öğretmen değilim. Artık insanların hangisi hoşlarına giderse.

      Neyse çok uzattım, Google'da burası üstlerde çıkmış sanırım o nedenle buraya uğradınız. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  4. Merhaba, ben babilanka sitesini aktif olarak kullanıyorum. Mustafa Hoca ile sadece eğitim kayıt sürecinde görüştüm.
    Ancak şunu söyleyebilirim ki yaklaşık 1 aydır inanılmaz değişimler oldu. Artık sürekli olarak ingilizce cümleler kurmaya başladım veya kurmaya çalışıyorum. sistemin çok faydalı olduğunu düşünüyorum ve deneyimledim. daha önce bir çok metodu denedim. Farklı hocalardan destek aldım ancak en iyisi babilanka diyebilirim.
    Evet internette bir dizi kaynak var. Evet ücretsiz de olabilir. Ancak kişilerin tercihine kalmış. Daha sistematik ilerlemek isteyenler için oldukça uygun. Başka dillerde geliştirilmesi durumunda onlara da katılmak isterim. Bu başlığı açtığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Ayşe Hanım,
    Ben de Eylül programına kayıt yaptırmak istiyorum ama tereddüt içerisindeyim. Programa başlarken hangi seviyedeydiniz? Vermiş olduğunuz ücreti hak ediyor mu sizce? Deneyimlemiş biri olarak yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim:)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ben de Babilanka uzerinde ogrenmeye calisiyorum. Yenilikler sancili oluyor iste. Kullanan herkesin memnun oldugunu dusunuyorum. Ben memnun ayni zamanda mutluyum. Mustafa beyi resminden taniyorum, ama artik sesinden de taniyorum. Kendisinin beni yanlis anlamasini istemem ancak hayatimda tanimaktan mutlu oldugum planli, ne yaptigini bilen, disiplinli ve samimi. Hic bir sey aksatmadan uygulayan ve kontrol eden, .. daha ne denir. Ama bu sayfada onemli olan yontem ise yariyor mu diyorsaniz. Bence evet. Zaten programin hedefi herkesin ihtiyaci olan gunluk konusma dili. hergun sayfanin acilmasini bekliyorum. Henuz basindayim ama kendi sesimi ingilizce duymak guzel.ILGILENENLEE KESINLIKLE ONERIYORUM.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba herkese. Ekşi sözlükten çok burda yorum yapılması da pek bir manidar olmuş:) planli organizasyon gibi duruyor olumlu yorumlar. Bence arkadaş gayet objektif yorumlamış programı o kadar da tepki gösterilecek bir durum degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ben de öyle olduğunu düşünüyorum :D

      Sil
    2. Bende merak içinde yorumları okudum. 800 tl ye yakın bir para 3 ay için isteniyorsa Admin in belirttiği gibi bende ha deyip veremem doğrusu. O yüzden tabiiki bende daha fazla tatmin edici kanıt istiyorum. Derslerin birer video örneği olabilir Mesela? Böylece diğer kurslardan neyin daha farklı ve etkili olduğunu anlayabiliriz.Mustafa beyin tepkisini anlıyorum ama yazıyı okurken adminin hislerine benzer hisler taşıdığımı söylemem lazım. Sonuçta koca koca sözleri her kurs söylüyor ama her öğrenci de tatmin edici kanıt istiyor. Bu konuda da biz öğrencileri Mustafa beyin fiyat ya da kanıt Konusunda yardımcı olmasını bekliyoruz.Belki öğrencisi olacağız ama bizi kazanmak da öyle kolay değil çünkü 800 tl ye yakın para bizim için büyük para sayılır 3 ay için. Saygılar

      Sil
    3. kesinlikle katılıyorum ben de programı denemek istedim aslında, aksine babalinka kullanıcılarından gelen aşırı olumlu yorumlar ve kurucusunun agresiflik içeren yorumu kuşku uyandırıyor. Çünkü deneme dersi maalesef yok :( Blog sahibi arkadaş tarafsız yorumlamış deneme dersi olmadığı için. Takıldığım diğer konuda olumlu yorumlar bırakan baablinka kullanıcılarının, kendi ingilizce seviyelerini yazmamaları! Genelde insanlar şu seviyeden şu seviyeye geldim diye durumu net özetlemek amaçlı belirtirler.

      Sil
  8. şubat ayında kayıt oldum normalde de b1 seviyesi ingilizcem vardı, konuşamıyordum kursun %80i bitti halaa konuşamıyorum :) gercekten de şişirilmiş bir kurs evet her gün oturup çalışmama, cevırı yapmama, dinleme yapmama neden oldu ama çılgın bir gelişme olmadı. hiçbir yerde kötü yorum olmamasından anlayabilrisniz zaten :)) mülakatlarda şakıdım diyen arkadaş da iyi sallamış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ücreti iade almayı düşündünüz mü? zorluk çıkarıyorlar mı bilginiz var mı

      Sil
    2. Bu kadar olumlu kullancıı yorumu içinden ingilizce seviyesini belirten tek kişi de fayda göremediğini yazmış. Burdan gerçek kullanıcı yorumu olduğunu anlıyoruz :) ücret iadesi olayı da gerçek değil o zaman? Sonuçta tüm dersleri tamamladığınızı sistem kayıt altına alıyordur, faydası olmadıysa kişiden kaynaklanamaz.

      Sil
    3. Merhaba ben Ece. Daha önce buraya yorumumu yazdım ama yayınlanmadı. Blog sahibinin eğitim hakkındaki olumlu yorumların hepsini onaylamadığını düşünüyorum. Şansımı bir kez daha deneyeceğim. Bence çok başarılı bir eğitim. Mustafa hoca bir işletmeci değil eğitimci olduğunu en başından bana hissettirdi. Eğitim başlangıcını iki günle kaçırdığım için verimli olmayacağını söyleyerek kaydımı yapmak istemedi. Ama rica ettim ve ocakta başladım. O zaman cümle kuramıyordum hiç konuşamıyordum şu an cümle kurabiliyorum. Yavaş da olsa konuşabiliyorum. Zaten 3 ayda mucize de beklemiyordum. Kesinlikle tavsiye ederim. Metot sizde işe yaramazsa para iade hakkınız var. Hatta başta ona güvenerek kayıt olmuştum ama gayet memnun kaldım.

      Sil
    4. kurs para iadesi bir pazarlama yöntemi arkadaşlar. verilmiyor :) b1 seviyesinden daha uçarım diyordum ama maalesef, birde çok güzel bir ekibi var anladığım heryerde olumlu yorum yazıp duruyorlar ama maalesef.. youtube dan ücretsiz kurslarla 2 ayda aynı sevıyeye gelinebilir.zaten 3 ay deniliyor ama dersler 2 ay sürüyor yani 8 hafta, son ay geliştirmeniz için öneriler sunuluyor.hem vaktime hem parama acıdım, oyuzden burda da yorum yazıyorum. ayrıca mustafa bey instagram üzerinden olumsuz yorumlarıda çok güzel siliyor :)

      Sil
    5. Merhaba ben Babilanka kurucusu Mustafa Erdoğan.

      Eğitime katılan ve 2 aylık süreçte tüm çalışmaları yapmasına rağmen eğitimden memnun kalmayanların soru dahi sorulmadan iadeleri yapılıyor.

      Tanıtım sayfasında belirttiğim gibi "Eğer çalışmaları düzenli olarak yapar, 2 aylık eğitim sürecini tamamlar ve gösterdiğiniz gelişimden memnun kalmazsanız ödediğiniz paranın tamamını iade ediyoruz." Eğer siz verilen çalışmaları yapmazsanız, ödevlerinizi yapmazsanız iade söz konusu değildir.

      Son aydaki süreç de sürpriz değil tanıtım sayfasında net bir şekilde eğitim sürecinin 2 ay olduğu yazıyor.

      Instagram'da eğer hakaret eder veya burada olduğu gibi yalan beyanda bulunursanız yorumlarınız silinir. Ayrıca İnternet ortamında yazdıklarınızın hukuki bağlayıcılığı bulunuyor. Ben ve eğitimim hakkında bu mesajınızdaki gibi gerçek dışı söylemler, yalan beyan, iftira veya yanıltıcı/eksik bilgi içeren mesajlar için hakkınızda yasal işlem yapılabileceğini unutmayın.





      Sil
  9. Ben daha önce eğitimi satın aldım kendim uyguladım ve gelişimi gördüm fakat iş yoğunluğundan kendim disiplinli bir şekilde düzenli çalışamadığım için kursu tamamlamadım. Şuan oturup çalışma şansım olmasına rağmen yeni kursu satın aldım. Çünkü diğer yöntem ve kurslara göre çok ucuz. Benimse disiplinli ve düzenli çalışmaya ihtiyacım var.

    Kurstan biraz bahsedeyim:
    Her gün çalışmanız gereken 10 cümleniz var. Ve bu cümleleri günlük olarak dileyip aynı zamanda telefuz ediyorsunuz. Sonrasında çalışırken bu cümleleri okuyor ve yazıyorsunuz. Böylece dinleyerek anlama, konuşma, okuma ve yazma becerileriniz aynı anda gelişiyor. Gramer konularına göre cümleler sıralanmış. Her yeni 10 cümlede yeni kelimeler öğrenip cümlelerin türkçeden farkını gözlemleyebiliyorsunuz. Aslında arka planda grameri de öğrenmiş oluyorsunuz. Fakat kendinizi kurallara bağlamadan öğrendiğiniz için şaşılacak derecek beyniniz cümleler üretmeye başlıyor. Aynı bir bebeğin duyarak öğrendiği gibi öğreniyorsunuz. Do/does, is/are, önce, sonra, tekil, çoğul vs düşünmeden cümle kurmanın özgürlüğünü hissediyorsunuz. Ben bizzat tecrübe ettim.

    Online olarak takip edebileceğim, bir program dahilinde ve alışılmışın dışında bir sistemle ingilizce öğreneceğim. Çünkü ödevlerin verildiği, günlük çalışma programını kaçırmama zorunluluğunun olması beni motive edecek. 12 Haziran 2021 de başlayacağım. gelişmeleri buraya yazarım.

    Yıllardır alışılmış metodlarla okulda ve kurslarda eğitim aldım ve aktif olarak kullanma fırsatını elde edecek kadar öğrenemedim. Bundan 10 sene önce 3000-5000TL gibi kurs paraları ödedim ve karşılığını alamadım. Verdiğim paranın karşılığını alacak şekilde çalışacağım, çünkü ingilizce konuşmayı öğrenmeye çok ihtiyacım var.

    YanıtlaSil