İngilizcenizi Geliştirmenize Yardımcı Olacak 3 Dizi | İngilizce Geliştir

31 Ağustos 2017 Perşembe

İngilizcenizi Geliştirmenize Yardımcı Olacak 3 Dizi

Yabancı dizi ve filmlerin İngilizcemizi geliştirmede katkısı yadsınamaz. Dizi-filmler sayesinde dinleme pratiği yaparız, İngilizceye aşinalığımız artar. Şahsi düşüncem (ve birçoklarının ortak düşüncesi) dinlemenin (listening) geliştirilmesi gereken en mühim beceri olduğu yönünde. Ne kadar çok dinlersek, o kadar iyi anlarız. Söylenenleri anlamamız konuşma, okuma ve yazma becerilerimizi de arttıracaktır. (Bu becerileri geliştirmek için de ayrı çalışma yapmamız gerekir fakat dinleme olmadan bu becerileri geliştirmek mümkün değildir.)

Bu yazıda sizlere dinleme becerilerinizi arttırarak İngilizce öğrenmenize büyük katkıda bulunacak 3 adet diziden bahsedeceğim. Bu dizilerin popüler yabancı dizilerden en büyük farkı izleyicilerine İngilizce öğretmek için çekilmiş olmalarıdır. Yani Game of Thrones, Vikings, How I Met Your Mother gibi diziler sizin İngilizcesine x katkıda bulunacaksa bu diziler büyük olasılıkla 2x katkıda bulunacaktır. Tabii ki diğer dizileri de izleyin fakat İngilizce dinleme ve kelime becerilerinizi arttırmak istiyorsanız bu dizilere de göz atmanızı öneririm. Dizilerin isimlerinin yanında seviyelerini de belirteceğim bu sayede hangi seviyede olduğunuzu düşünüyorsanız o seviyeye uygun diziye ilk etapta şans verebilirsiniz.


Look Ahead; (Beginner'dan Intermediate'a)


BBC tarafından 90'lı yılların başlarında hazırlanmış her biri 10-12 dakika süren 60 bölümlük İngilizce eğitim serisi, kişiyi "What is your name"'den "I hope the doctors will have discovered cure for serious illnesses and diseases" seviyesine getiriyor. İngilizce eğitiminde BBC'yi diğerlerinden ayırmak gerekir. BBC gerek dilin kullanımı gerekse içeriğiyle muadillerine kıyasla birkaç adım önde kanımca. Look Ahead'i tavsiye etmemin en büyük nedeni sizi en baştan alıp orta seviyeye çok kısa sürede getirebilmesi ve bunu yaparken de sizi sıkmaması. İngilizce öğrenmeye iyi bir başlangıç yapmak için uygun bir dizi.

Buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Extr@; (Beginner'dan Upper Intermediate'a)



2002 yılında Channel 4 tarafından İngilizce öğretmek amacıyla hazırlanmış Friends benzeri 30 bölümlük dizi. Konusuna gelince Arjantin'de yaşayan Hector mektup arkadaşı olan Bridget'i ziyarete Londra'ya gelir, İngilizce bilmeyen Hector bir yandan İngilizce öğrenir diğer yandan Bridget, Bridget'in ev arkadaşı Annie ve komşuları Nick'le beraber komik maceralara girişir.

Friends, How I Met Your Mother tarzı sitcomları seviyorsanız bu diziyi seveceğinizi düşünüyorum. Eğlenceli ve aynı zamanda öğretici bir dizi.

Not: Dizinin aynı zamanda Almanca, Fransızca ve İspanyolca versiyonları çekilmiş olup, bu versiyonlarında Amerikalı bir genç söz konusu ülkeleri ziyaret ederek o dilleri öğrenmektedir. İspanyolca versiyonunda Nick rolünde Hector'u canlandıran kişi oynamaktadır. :)

Buraya tıklayarak diziyi izleyebilirsiniz.

Mind Your Language; (Pre-Intermediate'dan Advanced'e)



Geldik benim favorime, Mind Your Language 1977-1979 yılları arası yayınlanmış toplam 42 bölümlük bir İngiliz dizisidir. Londra'da yabancılara İngilizce öğreten bir dil okulunda yaşanan komik olayları anlatır. Okula yeni gelen İngiliz hoca ve Dünya'nın dört bir yanından gelen öğrencileri arasındaki diyaloglar kahkahalara boğar.

Sadece öğrenmek için değil gülmek için bile izlenebilir, hatta izlenmelidir. İngilizce hocası öğrencilerinin yaptığı komik hatalara gülmekten yarılırsınız diğer taraftan hocaları bu hataları düzeltirken doğrusunu da öğrenmiş olursunuz.

Ayrıca bir not, dizide Yunan öğrenciyi canlandıran kişi Kevork Malikyan, Türkiye'de doğmuş ve Türk filmlerinde de boy göstermiştir. Kendisi verdiği röportajda Türkiye'de doğmaktan gurur duyduğunu belirtmiştir.

Buraya tıklayarak sezon sezon diziyi izleyebilirsiniz.

Herkese İyi Seyirler ve Görüşmek Üzere :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

3 yorum:

  1. Güzel tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 😊

    YanıtlaSil
  2. "Mind Your Language" benim de favorim oldu sayenizde.. Ingilizce öğrenmekle ilgili araştırma yaparken eksisozluk'de denk geldim sitenize.. neredeyse tüm yazılarınızı okudum ve büyük bir motivasyonla başladım İngilizcemi geliştirmeye.. Müthiş bir blog olmuş, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar;

    Bu anlamlı yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Bir süredir yeni içerik girme fırsatım olmuyordu ne yazık ki, fakat devam edeceğim. :)

    YanıtlaSil