YDS Hakkında | İngilizce Geliştir

1 Eylül 2017 Cuma

YDS Hakkında


Herkese merhaba, bu yazımda YDS'den bahsetmek istiyorum. YDS açılımı Yabancı Dil Sınavı olan, ÖSYM tarafından hazırlanan yabancı dili ölçme sınavıdır. Sınav 2013 yılından beri yapılmakta olup, her yıl bahar (Mart sonu, Nisan başı) ve güz (Eylül başı) olmak üzere 2 kere düzenlenir.

Sınav 80 soru olup, süresi 180 dakikadır. Bu da soru başına 2 dakikadan fazla süre demek oluyor. Yani süre konusunda bir sıkıntınız olmasın. Sınavda çıkan soru tipleri şu şekildedir.


Kelime Bilgisi: 6
Dil bilgisi: 10
Cloze Test: 10
Cümle Tamamlama: 10
İngilizce-Türkçe Çeviri : 3
Türkçe-İngilizce Çeviri: 3
Okuma Parçaları: 20
Diyalog Tamamlama: 5
Anlamca En Yakın Cümleyi Bulma: 4
Paragraf Tamamlama: 4
Anlam Bütünlüğünü Bozan Cümle: 5 


Yani görüldüğü üzere sınavın 4'te 1'ini paragraf soruları oluşturmaktadır. Sınav okuma, gramer ve kelime bilgisini ölçmektedir. TOEFL ve IELTS'e kıyasla en büyük farkı budur.

Nasıl Çalışmalı

Şahsen bu sınava bir kez o da 2016 yılında kendimi denemek amaçlı çalışmadan girmiştim. Sınavdan 70 almıştım. Çalışsaydım muhtemelen 80-90 civarı bir not alabilirdim. O nedenle sınavdan daha iyi bir not almak istiyorsak iyi hazırlanmamız gerekir. Bunun yolu grameri iyi bilmek, çok okumak ve çok kelime bilmekten geçer.


Şahsen en çok yanlışım gramer ve kelime bilgisinde çıktığından sizleri de aynı hataya düşmemeniz için uyarıyorum.

Grameri geliştirmek için dersimizingilizce.com isimli siteye göz atmanızı tavsiye ederim. Burada gramer konuları seviyelere ayrılmış, ilgili seviyeleri seçerek gramer bilginizi arttırabilirsiniz.

Kelime içinse en iyi site kesinlikle memrise.com daha sonra bu siteyle alakalı da bir inceleme yazacağım. Ancak şunu söyleyebilirim burada bulunan kelimeleri düzenli çalışırsanız YDS'deki kelimeler size basit gelecek. Peki hangisine diye sorarsanız da bence TOEFL 400 ve 504 Essential Words kurslarını çalışın. Bu 900 kelime (gerçi bazı kelimeler her iki kursta da mevcut) sizi YDS'te birkaç adım öne çıkaracak.

Bunun dışında bol bol okumak gerekiyor. bbc.co.uk , aljazeera.com , independent.co.uk okunası haber sitelerinden birkaçı. Keza reddit.com , quora.com gibi siteleri de okuyarak hem İngilizcenizi geliştirebilir hem de yeni şeyler öğrenebilirsiniz.

Bulabilirseniz 2. el YDS çıkmış sorular kitabını alın, deneme çözer gibi çözün, bu sayede sınav sorularına aşina olacaksınız.

Sonuç

Sınav abartıldığı gibi zor değil. Ortalama bir İngilizceye sahipseniz biraz gayretle çok rahat yüksek puanlara çıkabilirsiniz. İyi İngilizce temeline sahipseniz adamakıllı çalışmayla zaten en az 90 üstü alırsınız. Yukarda yazdığım gibi bol bol okuyun kelime dağarcığınızı geliştirin düzenli pratik yaptığınız takdirde bildiğiniz kelime adetinin çokluğuna siz kendiniz de şaşıracaksınız.

Görüşmek Üzere. :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder