The School of Life - Felsefeye Giriş İçin Harika Bir Youtube Kanalı | İngilizce Geliştir

20 Ekim 2017 Cuma

The School of Life - Felsefeye Giriş İçin Harika Bir Youtube Kanalı



Hep duyarız okuyamamış ve hayata erken atılmak zorunda kalan insanlar, "ben hayat okulu mezunuyum" derler, kastettikleri elbette bir şeyleri öğrenmenin en iyi yollarından biri olan deneyimi yaşayarak elde etmeleridir. Bu yazıda bahsedeceğim kanal, bilinen anlamda "hayat okulu" olmaktan ziyade, hayata dair her şeyi teorik düzeyde anlatmaya çalışan ufuk açan bir kanal kanımca.



Alain de Botton'un Aşk Üzerine Bir Sözü
The School of Life, Alain de Botton isimli İsviçre asıllı İngiliz yazarın ortaya çıkardığı bir proje. Yaptığı konuşmalar ve yazdığı kitaplarla (şurada görüleceği üzere kitapların birkısmı Türkçeye çevrilmiştir.) çok yönlü bir kişilik olduğu anlaşılan Alain de Botton, yapıtlarında daha çok felsefenin gündelik hayattaki yansımalarını ve pek tabii felsefenin dününü, bugününü ve yarınını ele alır.

Sahip olduğu en popüler yayınlardan biri de hiç kuşkusuz The School of Life isimli Youtube kanalıdır. Kanalda kitaplarında anlattıklarına paralel konuların yanında "tarih, felsefe, sosyoloji, ideoloji vb." konuları ve bu konularda katkıda bulunan kişileri tanıtır. Bu yazının yazıldığı tarihte kanalında 550'den fazla video yer almaktadır. Söz konusu video'ların seslendirmeleri de kendisine aittir.

Başta felsefe olmak üzere sosyal bilimlerin hemen hemen tüm dallarında fikir edinmek isteyen ve pek tabii bu alanlarda kullanılan kelime gruplarına aşina olmak isteyenleri bu kanalı takip etmeye çağırıyorum. Dili açık konuşmak gerekirse ilk başta bazılarına ağır gelebilir. Fakat dinledikçe ve kavramlara aşinalığınız arttıkça ve elbette ki video'lardaki animasyonların da büyük yardımıyla anlama becerinizi artırıyorsunuz.

Yine de Botton'a kimi çevrelerce bazı konuları fazla basitleştirdiği veya dikkat çekebilmek uğruna anlattığı filozofun asıl düşüncelerine değil dedikodu yönüne kaydığı eleştiriler mevcuttur, fakat pek bilgim olmadığından ve kendisinin video'larını daha çok İngilizce geliştirmek adına izlediğimden yorum yapmıyorum.

Sonuç olarak meraklısına ve İngilizce geliştirmek isteyen herkese bu kanalı tavsiye ederim. Daha sonraki yazılarımda yine The School of Life tarzı olup fakat ağırlıklı olarak pozitif bilimlere yönelik video'lar yayınlayan bir başka kanaldan bahsedeceğim. İsmi Kurzgesagt - In a Nutshell.

The School of Life isimli kanala gitmek isteyenler buraya tıklayabilirler.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder