Voscreen İncelemesi
Voscreen'in kendisinden önce Voscreen'i yapan ekipten bahsetmek istiyorum. Daha doğrusu kurucusu olan Deniz Dündar'dan. Kendisi muhtelif üniversitelerde İngilizce hocalığı yapmış, hayatını öğrencilerine İngilizce öğretmeye adamış bir insan. Binlerce öğrenciye İngilizce dersi vermesine rağmen yaşadığı tecrübelerden Türk insanının yanlış öğretim teknikleri yüzünden İngilizce öğrenemediği sonucunu görmüş. Kendisinin aktardığı üzere yapılan bir araştırmada Türkiye'de üniversiteden mezun olanların sadece %2-3'ü Skype'da yabancı bir kişiyle iş görüşmesi yapabilecek bir seviyede İngilizce konuşabiliyormuş, bu doğrultuda Deniz Dündar yaklaşık 8 yıllık bir çalışmanın ardından "ilk Türk küresel dijital platformu" olan Voscreen'i kurmuş.
Henüz ciddi bir tanıtımı yapılmamasına rağmen bugün 74'ten fazla ülkede 1,2 milyondan fazla kullanıcıya sahipler. Google Play ve Appstore'da eğitim kategorisinde 1. sıraya kadar yükselmişler, eminim ilerde çok daha iyi konuma gelecek ve gerçekten de Türkiye'den çıkan en başarılı internet girişimlerinden biri olacaklar kanısındayım.
Meraklısına Not: Buradan Deniz Dündar'ın Voscreen'le alakalı verdiği röportajı izleyebilirsiniz, buradan da yine kendisinin Tedx etkinliğinde yaptığı konuşmayı takip edebilirsiniz.
Voscreen'de İngilizce nasıl geliştiriyoruz diye soracak olursanız, öncelikle siteye kaydoluyoruz, giriş yaptıktan sonra karşınıza oldukça kısa (yaklaşık 2-3 saniyelik) bir video geliyor, bu video'da söyleneni bilmeye çalışıyorsunuz. Doğru bilirseniz belli bir puan kazanıyorsunuz, bu puanlarla haftalık sıralamalarda kendinize yer buluyorsunuz. Devam ettiğinizde, karşınıza farklı sahneler geliyor ve bu şekilde bir yandan pratik yapıyor bir yandan oyun oynuyorsunuz.
Voscreen'de yer alan bir soru ve verilen doğru cevap |
Voscreen'de çoğu gramer konusu yine aynı yöntemle anlatılmış, örneğin "Am, Is, Are" ı seçtiğinizde bu ifadenin kullanıldığı video'lardaki konuşmaları tahmin etmeye çalışıyorsunuz, bunun gibi onlarca gramer konusu mevcut. Gramer öğrenmek olmasa da gramer konularını pratik yapmak adına da Voscreen'i kullanmanızı tavsiye ederim.
Gelelim İngilizcesini üst seviyeye çıkarmak isteyenler için pek bilinmeyen bir Voscreen özelliğine, Voscreen'e ilk kaydolduğunuzda doğal olarak anadili Türkçe seçiyorsunuz, bu da İngilizce konuşmaların ne anlama geldiğini Türkçe olarak tahmin etmeniz anlamına geliyor, ancak anadili İngilizce seçersiniz, bu kez İngilizce konuşmada geçen ifadelerin ne anlama geldiğini İngilizce tahmin etmeye çalışıyorsunuz, ancak seçeneklerde yer alan kelimeler konuşmada geçen kelimelerden farklı oluyor, burada İngilizce kelime bilginizin üst düzey olması gerekiyor, çünkü hem konuşmada geçen kelimeleri hem de o kelimelerle seçeneklerdeki hangi kelimelerin eşanlamlı olduğunu bilmeniz gerekiyor.
Diğer bir deyişle anadili İngilizce yaptığınızda Voscreen İngilizce-İngilizce çeviri yaptırtıyor, bu da İngilizcenize oldukça fayda getiriyor. İngilizce-Türkçe'lerde Advanced'i bile rahatlıkla bilebilirken, İngilizce-İngilizce'de Intermediate zorlayıcı hale geliyor, tabii kendimizi ne kadar zorlarsak İngilizcemiz de o denli gelişeceğinden gördüğüm en etkili İngilizce geliştirme pratiklerinden birine dönüşüyor.
Sonuç
Özetlemek gerekirse Voscreen, her seviyede kullanıcıya hitap eden ve İngilizcedeki en önemli becerilerin başında gelen dinleme yetisini geliştirmeye yardımcı çok faydalı bir uygulama, bu uygulamayı günde 10-15 dakika düzenli olarak kullandığınızda veya oynadığınızda diyelim, İngilizceniz kısa sürede gelişecektir. Herkese tavsiye ediyorum.
Buradan programın Web arayüzüne, buraya tıklayarak Google Play Android uygulamasına, buradan da App Store uygulamasına ulaşabilirsiniz. Üstelik tamamen ücretsiz. :)
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere;
Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/
Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce
Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/
Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce
Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder