Alltime10s - En İyi 10 Listelerinin Hazırlandığı Youtube Kanalı | İngilizce Geliştir

29 Aralık 2017 Cuma

Alltime10s - En İyi 10 Listelerinin Hazırlandığı Youtube Kanalı

Bir süredir buraya içerik giremediğim için özür dilerim, birçok mecradan olumlu yorumlar alıyorum. Öncelikle teşekkür ederim. :) Gelen güzel mesajlar buraya daha bir şevkle yazmamı kamçılıyor, o halde yeni bir yazıyla karşınızdayım. Beğendiğim Youtube kanallarını tanıtıyorum, daha çok genel kültürü arttırmaya yönelik kaliteli kanalları takip etmeye çalıştığımdan ben de bu tarz kanalları tanıtmaya çalışıyorum, Kurzgesagt, The School of Life, Crash Course gibi bu seferki yine genel kültür artırıcı fakat biraz daha popüler kültür ağırlıklı ve işin magazin tarafına da göz kırpan bir kanal. Tüm zamanların en iyi 10'unu bulabileceğiniz Alltime10s.

Alltime10s İncelemesi

Alltime10s; Dave Jackson ve John Babb isimli iki İngiliz'in açtığı Top 10'ların derlendiği bir Youtube kanalıdır. İkili muhtelif konularda (politika, tarih, popüler kültür, gizem, komplo teorileri vs.) video'lar hazırlayıp Youtube'a ekliyorlar. İlk video'larında da göreceğiniz üzere korkutucu, rahatsız edici ve dikkat çekici konularda hazırladıkları top 10'ları herhangi bir seslendirme içermeksizin yayınlamışlar. (burada bir parantez, aynı şekilde korkunç, rahatsız edici video'lar konsepti ile Youtube'a video gönderme işlemini  bire bir Ruhi Çenet isimli Türk Youtuber da yapmış olup buradan Ruhi Çenet'in bu işe başlarken esin kaynağının ne olduğu anlaşılmaktadır sanırım)

Bugün bu ikili ürettikleri içeriği seslendirerek belli bir metin üzerinden izleyicilerine aktarmaktadır. 2017 Aralık ayı itibarıyla 5,2 milyon abone ve 1,8 milyardan fazla izlenmeye ulaşan bu kanal Youtube'un en çok izlenen kanallarından biri olmuştur.

Peki bu kanalı nedir iyi yapan diye soracak olursanız, işlediği konuların çeşitliliği ve pek tabii kullanılan dildeki sadelik derim. Aşağıda farklı bir bakış açısı kazandırmak amacıyla hazırlanmış "10 Kötü Liderin Yaptığı İyi Şeyler"in video'su mevcut.


Benim gibi tartışmalı konulara değinen anlatımlardan hoşlanıyorsanız bu kanalı tavsiye ederim. İngilizce öğrenimi açısından da faydası olacaktır, çünkü kanalda İngilizce altyazı desteği mevcut. İstediğiniz gibi hızını ayarlayarak kelimelerin nasıl okunduklarını altyazı vasıtasıyla görebiliyorsunuz.

Sonuç olarak bu kanalı yukarıda belirttiğim nedenlerden ötürü tavsiye ediyorum. Hem öğrenip hem de iyi vakit geçirmek isteyenler buraya tıklayarak Alltime10s'e ulaşabilirler.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Yeni yazımı 1-2 gün içerisinde yazacağım. :)

Takipte kalın;

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder