Netflix ile İngilizceyi Geliştir | İngilizce Geliştir

30 Eylül 2018 Pazar

Netflix ile İngilizceyi Geliştir

Netflix bildiğiniz üzere ABD menşeili medya kuruluşu olup, 2016 yılından itibaren ülkemizde de hizmet vermeye başlamıştır. Netflix sayesinde binlerce içeriği istediğiniz zaman istediğiniz yerde izleme imkanına sahip oluyorsunuz.

Bu yazımda da Netflix'te yer alan içeriklerin İngilizceye olan katkısından bahsedeceğim.

Netflix Nedir?

Netflix; 1997 yılında kurulan ABD menşeili bir şirkettir. İnternetin bu denli yaygın olmadığı (düşünün daha Google bile kurulmamış) ilk yıllarında VCD ve DVD kiralama işleriyle ön plana çıkan Netflix internetin gelişmesi ile bugünkü iş modeli olan online film izleme hizmetini devreye soktu. Alanında öncü olan Netflix işleri büyüterek 2012 yılından itibaren kendi içeriğini üretir hale geldi. Bugün Netflix 190'dan fazla ülkede hizmet veren devasa bir kuruluş haline gelmiştir.

Netflix tarafından yayınlanan dizilere House of Cards, Black Mirror, Narcos, La Casa de Papel gibi yapımlar örnek gösterilebilir.

Netflix'in İngilizceye Olan Katkısı

Peki gelelim Netflix'in dile olan katkısına, şahsen müptelası olmasam da Netflix'te yer alan içerikleri izlemeyi seven birisi olarak, Netflix'in İngilizceye katkısı olduğunu düşünüyorum. Netflix'te yer alan programları ister Türkçe ister İngilizce altyazıyla izleyebiliyorsunuz. Buna yerli dizi ve filmler dahil mesela Leyla ile Mecnun'u seviyorsanız açın Netflix'te İngilizce altyazılı olarak izleyin. Altyazıda geçen ifadelerin Türkçesini duyduğunuzdan ne dediğini anlıyorsunuz, ve o kelimelerin anlamları ile birlikte yazılışlarını da görmüş olursunuz.

İngilizce içerikleri Türkçe altyazı ile izlemek hemen hepimizin yaptığı bir izleme şekli olsa da Türkçe içerikleri İngilizce altyazı ile izlemeyi pek kimse bilmiyor. Halbuki yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü bu şekilde bir izleme yöntemi de oldukça faydalı. Netflix ise bu tarz bir izleme yöntemine izin veren nadir mecralardan biri. Netflix haricinde ben sadece Youtube'daki bazı filmlerde ve uçaklarda yer alan içeriklerde gördüm. Yani bir film izlemek için de kalkıp binlerce lira verip uçağa binmeyin. :)
Netflix'te Yer Alan Belgesellerin Birkısmı

Tavsiye Edilesi Netflix İçerikleri

Esasında kabul etmek gerekirse Netflix'te vakit kaybı olan tonla içerik olsa da, aynı şekilde keyifle izleyebileceğiniz de tonla içerik var. Ben izlediğim ve sizin de izleyebileceğiniz birkaç tane örnek vereceğim. Fakat benim izlemediğim ve çok çok iyi olduğunu bildiğim daha yüzlerce içerik var.

Black Mirror
Netflix'e transfer olmadan önce de izlediğim, harika dizi. Her bölümünde farklı bir olayın anlatıldığı dizide genel olarak teknolojinin getirdiği öngörülemeyen sıkıntılar ironik bir dille anlatılmaktadır.

The People v. O.J. Simpson
American Crime Story'nin ilk sezonu. Kısa ve sürükleyici dizi arayanlara tavsiye edilir. O. J. Simpson'ın davasını olabildiğince gerçekçi bir biçimde anlatmışlar. Dizinin 2. sezonunda Gianni Versace'nin cinayeti anlatılıyor ancak ilgili sezon henüz Netflix'e düşmedi. Düştüğü zaman izleyeceğim.

One Punch Man
Anime klişeleriyle dalga geçen aşmış anime. Hikayenin baş karakteri tüm düşmanlarını tek yumrukla deviren bir süper kahraman, ancak bu süper kahraman dünyayı da kurtarsa kimse tarafından kabul görmüyor. Mutlaka izleyin.

Monty Python Serisi ve Filmleri
Efsanevi İngiliz komedi grubunun hemen hemen tüm içeriği Netflix'te mevcut. Bence Monty Python 2000'li yılların komedisinin babasıdır. Bugün absürt komedi diye bir tür popülerse sebebi kendileridir. İngiliz komedisini seviyorsanız Monty Python'ı mutlaka izleyin.

Netflix Belgeselleri
Kim ne derse desin Netflix'in en başarılı olduğu alanların başında belgeseller geliyor. Sırf belgeselleri için bile Netflix takip edilir. O yüzden başlık başlık belirtmek yerine Netflix'te yer alan belgeselleri genel olarak tavsiye ediyorum. Benim gibi gezi türünde yapımları seviyorsanız Jack Whitehall Travels with my Father (en son yayınlanan bölümlerde İstanbul'a da geliyorlar), Dark Tourist (burada da Kıbrıs'a geliyorlar) tarzı programları ekstradan tavsiye ederim.

Sonuç

Netflix, zengin içeriği ve uygun fiyatıyla aylık abone olunmayı hak eden bir platform, şahsen en ucuz olan aylık 15 TL'lik aboneliği kullanıyorum. Gayet memnunum, herkese tavsiye ederim. İsterseniz birden fazla arkadaşla beraber alarak aylık ortalama 10 TL'ye çok daha iyi görüntü kalitesiyle içerikleri izleyebilirsiniz.

Netflix'e buradan göz atabilirsiniz denemek isterseniz ilk ay ücretsiz üyelik mevcuttur.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, her türlü görüş ve önerinize açığım, alttaki sosyal medya hesaplarından takibe almayı unutmayın. :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

1 yorum: