Ücretsiz İngilizce Kursları Nerelerde Bulunur? | İngilizce Geliştir

15 Ekim 2018 Pazartesi

Ücretsiz İngilizce Kursları Nerelerde Bulunur?

Merhabalar, bu yazımda da ücretsiz bir şekilde gidebileceğiniz kurslardan bahsedeceğim. Daha önce İngilizce kurslarının ne derece faydalı olduklarından bahsettiğim yazımda kurslara binlerce lira vermek yerine kendiniz çok daha masrafsız bir şekilde İngilizce öğrenebilirsiniz demiştim.

Tabii kendi kendimize öğrenmeye çalıştığımız İngilizcenin de şöyle bir dezavantajı oluyor, birincisi pratik yapacak kişi bulma sıkıntısı, ikincisi de herkes için geçerli olmasa da disiplinli çalışamama. Bu gibi sebeplerden ötürü kimileri için İngilizce öğrenme bir hevesle başlanıp gerisi getirilemeyecek şekilde sona eriyor. O kişinin kursa da verecek parası yoksa devreye ücretsiz kurslar giriyor. Gelin bu kurslara göz atalım.

Ücretsiz İngilizce Kursları

Ücretsiz İngilizce kurslarını nerede bulabileceğinizi bildiğim kadarıyla şöyle özetleyebilirim.

1) Belediyelerin Açtığı İngilizce kursları: Sanırım en bilineni ve aynı zamanda en kolay bulunabilen İngilizce kurs türü, İstanbul'da yaşayan birisi olarak İSMEK'in açmış olduğu kurslara yoğun bir şekilde katılımın olduğunu ve bu kurslar vasıtasıyla her yıl binlerce insanın İngilizce öğrendiğini biliyorum. Gerçi kursa katılanlardan duyduğum ve şahsen üzüldüğüm şey şu, bazı kurslarda 25 kişilik kontenjan dönem başında dolsa da devam edemeyenler yüzünden kurslar 10-15 kişiye kadar düşüyormuş, tabii geride kaydolmak isteyip de kontenjanların sene başı dolması yüzünden kaydolamayan insanlar kalıyor.

Diliyorum ki bu tarz kurslara artık sadece gitmek isteyenler katılır. İSMEK haricinde diğer illerde de bildiğim kadarıyla bu tarz kurslar var, Antalya'da ASMEK, Kocaeli'nde İZMEK vb. hatta yaşadığınız ilçe belediyelerinin de açmış olduğu kurslar varsa onlara da göz atın mutlaka. Sadece büyükşehir belediyeleri değil merkez belediyeleri ve ilçe belediyelerinin de ayrıca kursları olabiliyor.

2) Halk Eğitim Merkezleri Tarafından Açılan Kurslar: Bunlar da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sevk ve idare edilen bir nevi okul denebilecek kurumlardır. Yanlış söylediysem düzeltin fakat bildiğim kadarıyla her ilçede yok ve İSMEK'teki ikamet etmediğin ilçedeki kursa katılabilme serbestisi halk eğitim merkezlerinde mevcut değil. Fakat birçok ilçede temel düzeyde İngilizce eğitimi yine ücretsiz bir şekilde bu kurslarda veriliyor. (İnternette ortalama 200-250 TL'lik cüzi bağışlar istendiği söyleniyor, fakat sonuçta bu bağış, vermek durumunda değilsiniz.)

3) Konuşma Kulüpleri: Genellikle düzenli olarak bir yerde toplanıp bir konu hakkında sohbet eden sayıları her geçen gün artan kulüpler. En bilinenleri arasında elbette Toastmasters olan (gerçi Toastmasters halihazırda iyi İngilizce bilip, topluluk önünde İngilizce konuşmayı geliştirmek isteyenlere yönelik bir kulüp) bu tarz kulüpleri bulabileceğiniz şöyle bir site buldum. Faydalı olur diye tahmin ediyorum.

Bir de şunu da ekleyeyim, çoğu İngilizce kursunda kaydolduğunuz zaman kurstaki "speaking club"lara da ücretsiz bir şekilde erişim hakkı elde edersiniz. Dilerseniz 1 kur kurs parası verip kursun speaking club'ına dilediğiniz kadar gidebilirsiniz.

4)ITI Training Institute'ün Verdiği Ücretsiz Kurslar: Bunu itiraf edeyim yeni öğrendim ve ne yazık ki güncel derslerin kayıtları yeni bitmiş, fakat birkaç ay içerisinde yeni kayıt açılacaktır diye tahmin ediyorum.

ITI esasında öğretmenlere yönelik eğitim veren bir kurum, buraya öğretmen olmak isteyenler gelir, yoğun bir eğitim sonucunda CELTA isimli prestijli olduğu kadar pahalı öğretmenlik sertifikasını alırlar. Tüm Dünya'da geçerli bir belge olduğundan sadece Türkiye'den değil Dünya'nın birçok yerinden insanlar bu belgeyi almak için bu kuruma başvururlar. Bu belgeyi almanın bir şartı da öğretmenlik stajını tamamlamaktır. Staj kapsamında da öğretmen adaylarından ders vermeleri istenir. İşte bu derslere katılım ücretsiz yapılmıştır.

Büyük çoğunluğu yabancı olan hocalardan ücretsiz bir şekilde ders alabilme olanağını yukarıda yazdıklarım içerisinden sadece ITI sağlıyor, ancak söz konusu katılımlar kontenjanlarla sınırlı ve sadece İstanbul içi eğitim yapılıyor. Buradan iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Buradan da takip etmeniz için Facebook sayfasını paylaşıyorum.

Sonuç

Esasında bu yazıya başlamadan önce İSMEK'ten yola çıkarak daha az kapsamlı bilgiler vereceğimi düşünürken beklediğimden fazla sayıda kurumun ücretsiz İngilizce eğitimi verdiğini öğrenmiş oldum. Yukarıda yazdıklarımın haricinde sizlerin de bildikleri varsa paylaşmanızı rica ediyorum.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, her türlü görüş ve önerinize açığım, alttaki sosyal medya hesaplarından takibe almayı unutmayın. :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder