Spotify'da Yer Alan İngilizcenizi Geliştirmeye Yarayan Podcast'ler 2 (Spotify Görmeyeli Sayıyı Arttırmış) | İngilizce Geliştir

3 Mart 2018 Cumartesi

Spotify'da Yer Alan İngilizcenizi Geliştirmeye Yarayan Podcast'ler 2 (Spotify Görmeyeli Sayıyı Arttırmış)


Hatırlayan olur belki zamanında Spotify'daki İngilizce öğrenmeye yönelik podcast'lerle alakalı şu yazıyı yazmıştım. Yazının tarihi 23.09.2017 olarak gözüküyor, o yazıda 3 adet podcast'ten bahsetmiştim, hatta doğrusunu söylemek gerekirse içlerinde sadece Espresso English güncel içeriğe sahip ve İngilizce öğrenmede faydalı. O zamanlar 3 taneyken bugün baktığımda Spotify'daki podcast sayısının bir hayli arttığını görüyorum, o halde bu yeni listede gözüme çarpanları sizin için derledim.

Spotify'da "English" diye arattığınızda çıkan bazı sonuçlar

Spotify'da Yer Alan İngilizce Konulu Podcast'ler

Luke's English Podcast

Luke Thompson isimli İngiliz aksanıyla İngilizce konuşan bir İngilizce öğretmeninin hazırladığı uzun soluklu bir podcast serisi. 500'ten fazla bölümdür, oldukça anlaşılır ve duru İngilizcesiyle Luke, hazırladığı podcast'lerle dinleyicilerin İngilizcelerine katkıda bulunuyor. Açıkçası bu podcast'le ilgili detaylı bir yazı yazmayı düşünüyordum, hatta taslaklara yazının başlığını da ekledim. O yazıda çok daha detaylı anlatmak niyetindeyim, burada da tek söyleyebileceğim Spotify'a podcast'lerin tamamının gelmesi harika olmuş, tavsiye ediyorum.

Buradan web sitesine ulaşabilirsiniz.

Everyday Language

BBC Learning English'in The English We Speak'ine benzer konseptte İngilizcede yer alan deyim ve ifadelerin açıklandığı kısa podcast'ler serisi. Gün içinde 5-10 dk'lık boşluklar esnasında dinlenesi.

An Idiom a Day

Tıpkı Everyday Language'taki gibi bu podcast'te de İngilizce deyim ve ifadeler açıklanmış, "her gün 1 yeni İngilizce deyim" konseptli hoş bir podcast.

Daily Easy English Expression Podcast

Everyday Language ve An Idiom a Day podcast'lerine benzer şekilde deyim ve söyleyişlerin açıklandığı bir başka İngilizce konulu podcast.

Lila's Sunday Podcast

Her ne kadar güncel olmasa da İngilizcenin kendisinden ziyade İngilizce öğrenmeyi öğreten yaklaşımıyla hoşuma gitti. Benim gibi bu konulara ilgi duyuyorsanız ve upper-intermediate ve üzeri İngilizceye sahipseniz bu podcast'i denemenizi tavsiye ederim.

The TEFLogy Podcast ve Purland on ELT

Esasında birbirinden bağımsız olsalar da bu iki podcast'i beraber yazdım çünkü her ikisi de İngilizce öğretmenlerine yönelik içerik sunuyorlar, yani İngilizce nasıl öğretilir konusunda tavsiyeler alıyorsunuz, bu demek değil ki bu podcast'ler İngilizce öğrenenlerin işine yaramaz, elbette faydalı olur, sonuçta konular belli podcast'lerde "simple past tense" şöyle öğretmeli konusu dinlenirken ister istemez o konuyu öğreniyorsunuz.

Inglespodcast

İsminin İspanyolca olmasına aldırmayın, ufak girizgahlar dışında podcast'ler İngilizce hazırlanmış, podcast'te muhtelif İngilizceye ilişkin konular bir adet native-speaker ve bir adet non-native speaker (muhtemelen İspanyol) tarafından tartışılmakta, şans verilebilir kanısındayım, İspanyollara yönelik gibi görünse de farklı aksanları duymak adına herkes için faydalı olacaktır.

Plain English

İsminden de anlaşıldığı gibi belli konularda oldukça sade ve anlaşılır olarak konuşmalar yayınlayan bir podcast. Tamamen İngilizce öğrenenlere yönelik hazırlanmış, yeni başlayanlara tavsiye ederim, daha üst seviyedelerdeki kişiler için gerçek konuşulan İngilizcenin bu olmadığını bilmeleri takdirde arada göz atmaları faydaları olur. Konuşma metinlerini de takip etmek isteyenler için website linkini de paylaşıyorum.

English Across the Pond

Jennifer isimli Amerikalı bir kadın ve Dan isimli İngiliz bir adamın birlikte hazırlayıp sunduğu podcast. Aynı anda Amerikan aksanı ve İngiliz aksanı duymak isteyenler için iyi bir podcast, ama yukarıda anlattığım Plain English'in aksine oldukça hızlı konuşuyorlar. O nedenle yeni başlayanlara tavsiye etmiyorum.
English Across the Pond isimli podcast'in logosu


SpeakEnglishPod.com

Bu podcast de bir önceki yazımda bahsettiğim Espresso English'e benzer nitelikte 10-15 dk'lık anlatımlarla İngilizcedeki gözden kaçan nüanslar anlatılıyor, konuşmacı oldukça yavaş ve anlaşılır konuşuyor fakat ne yalan söyleyeyim konuşma esnasında tonlamaları ve vurguları kulağımı biraz tırmaladı, yine de içeriği iyi görünüyor.

English at Home is Fun

İşte farklı sayılabilecek bir konsept, çocuklarla çocuklar için İngilizce. Japonya'da yaşayan Michael, İngilizce öğretmenliği yapan Noriko ve Noriko'nun 9 yaşındaki kızı Naho'nun hazırladığı program, çocuğunuzun İngilizce öğrenmesine nasıl yardımcı olursunuza güzel bir örnek. Japonya'da yaşamasına ve annesi ve babasının Japon olmasına rağmen Naho'nun İngilizcesi çok iyi. Buradan da web adresine ulaşabilirsiniz.
Podcast'in sunucularından Naho-chan :)

Learn English with the British Council and Premier League

En iyisini sona sakladım, işte aradığım şey, Premier League hastası ve İngilizce gelişimiyle alakalı her şeyi takip etmeye çalışan birisi olarak böyle bir oluşumdan habersizdim, itiraf etmeliyim ki nasıl daha önce görmediğime hayıflanıyorum, podcast'leri en kısa sürede bitirmek istiyorum, web sitesine girdiğimde de karşıma podcast'lere ek olarak alıştırmalar, oyunlar ve daha fazlası geliyor. Daha önce Cambridge'in hazırladığı Cambrige English FC isimli oyunu tanıtmıştım, kanımca British Council'ın içeriğinin de hiç de altta kalır yanı yok.

Sitede dünya üzerindeki onbinlerce antrenör ve hakeme İngilizce eğitimi verildiği ve bu İngilizce eğitimi sayesinde milyonlarca kişiye ulaşıldığı yazıyor, kendilerini bu sosyal sorumluluk projesine imza attıklarından ötürü tebrik ediyorum.

Siteden alıntıladığım kısım, siteye girip o video'yu da izlemenizi tavsiye ederim.

Muhtemelen yakın zamanda bu oluşumla alakalı ayrı bir yazı yazacağım, şimdilik burada kesip sitelerinin linkini vermekle yetineyim.

Evet gözümden kaçan veya unuttuğum olabilir, beğendikleriniz varsa bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, her türlü görüş ve önerinize açığım, alttaki sosyal medya hesaplarından takibe almayı unutmayın. :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder