Futbol ile İngilizceyi Birleştiren Harika Uygulama; Cambridge English FC | İngilizce Geliştir

27 Eylül 2017 Çarşamba

Futbol ile İngilizceyi Birleştiren Harika Uygulama; Cambridge English FC

İnternette gezinirken denk geldiğim ve "bunu daha önce nasıl duymamışım" dediğim enfes bir mobil oyundan bahsetmek istiyorum. İsmi "Cambridge English FC".

Cambridge English FC Nedir

Cambridge English FC adından da anlaşıldığı gibi Cambridge University tarafından hazırlanmış futbol temalı İngilizce geliştirme oyunudur. Oyunda müsabakaya çıkıyorsunuz ve müsabaka esnasında size sorulan İngilizce ile alakalı soruları cevaplayarak karşı kaleye ilerliyor, ardından kale önüne geldiğinizde sorulan soruyu bildiğiniz takdirde gol atarak maçı kazanıyorsunuz. 3 farklı seviye ve her seviyede 3 tur mevcut amaç bu tüm seviyeleri tamamlamak.

Kısa gibi görünse de oyunda bir de antrenman modu denilen bir mod var o modda da aynı şekilde size sorular soruluyor ve istediğiniz kadar tekrarlayabiliyorsunuz.

Sorular ise gramer, kelime bilgisi, telaffuz ağırlıklı. Her maçta en az üç farklı soruyu artı gol pozisyonunnda sorulan soruyu bilmeniz gerekiyor. İki kere yanlış cevaplarsanız kısa süreli bir antrenman yapıyorsunuz antrenmanı geçerseniz kaldığınız yerden son hakla devam ediyorsunuz. Bilemediğiniz takdirde hoca sizi oyundan alıyor ve o maçı tekrardan oynamanız gerekiyor.

Sorular ise Cambridge'in iddiasına göre B2-C1 seviyeleri arası yani Upper-Intermediate-Advanced arası denebilir. Gerçekten de zorlayıcı ve çeldirici sorular mevcut, bilhassa kelimeler ağırlıklı olarak sporla ilgili olduğundan ucundan kıyısından spor oyunları (Championship Manager, Football Manager, NBA vs.) oynamadıysanız zorlanabilirsiniz. Fakat yine de daha önce spor oyunları oynamadıysanız bile bu oyunu oynamanızı tavsiye ederim çünkü hem kelime bilginizi arttıracağınızı hem de eğleneceğinizi düşünüyorum.

Telefona indirip denemek isteyenler için aşağıda linkleri ekliyorum.

IOS için buraya, Android içinse buraya tıklayabilirsiniz.

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder