Hot English Magazine - En Başarılı İngilizce Öğrenme Dergilerinden Biri | İngilizce Geliştir

1 Ocak 2018 Pazartesi

Hot English Magazine - En Başarılı İngilizce Öğrenme Dergilerinden Biri



Bu yazımda Türkiye'deki gazete bayilerinde bulabileceğiniz, sadece İngilizce öğretimine adanmış aylık dergi olan "Hot English Magazine"i tanıtmak istiyorum.

Kanımca Hot English Magazine Türkiye'de yayınlanan en başarılı yayınlardan biri, sadece İngilizce öğrenme değil, İngilizce öğretme adına da çok başarılı bir dergi. İsterseniz sitesinde yer alan örnek sayının da yardımıyla bu dergiyi kısaca inceleyelim.


Hot English Magazine İncelemesi

Hot English Magazine'i esasında ilk defa gittiğim İngilizce kursunda hocalarımdan birinin kullanırken görmüştüm. İngilizce öğrenimi ve öğretimine yönelik böyle bir derginin varlığından haberim yoktu. Hocanın kendisi İngiliz olduğundan muhtemelen İngiltere'den getirdi diye düşündüm, fakat bir süre sonra gazete bayilerinde bu derginin satıldığına tanık olduktan sonra derginin Türkiye'de de bulunduğuna şahit oldum.

Hocamız dergide yer alan aktiviteleri fotokopi vasıtasıyla bizlere dağıtmış ve ilgili aktiviteleri ders esnasında yanıtlamıştık. Yani en başta İngilizce öğretenler için Hot English Magazine tam bir membaa, içindeki farklı konularda ve seviyelerdeki yüzlerce alıştırma İngilizce öğretimi konusunda öğretmenlere çok faydalı olacaktır.

Peki konumuz olan İngilizceyi geliştirme için nasıl derseniz, gelin bakalım örnek dergiye. Kapakta dergide yer alan konuları görüyorsunuz, o ayki sayıda ana konu "slang" (argo) ifadeler olmuş, bunun dışında bir popüler kültür ögesi olan The Hobbit'te yer alan İngilizce ifadeler, internet çılgınlıkları (internet fads), batıl inançlar (superstitions) gibi alt konular görülüyor. Buradaki konular ve kullanılan kelimeler seviyenin en az Intermediate olduğu sonucunu çıkarıyor kanımca.

3. sayfada hangi konu başlığının hangi sayfada olduğu ve daha da önemlisi hangi seviyeye ilişkin olduğunu görüyoruz. Derginin ilk 14 sayfasının Pre-Intermediate seviyesine uygun olduğu, 15-26 sayfaları arasının Intermediate'e uygun olduğu, 27-35 sayfaları arasının Upper-Intermediate'e uygun olduğu ve 35-46 sayfalarının ise Advanced seviyesine uygun olduğu dergide belirtilmiş.

İçeriğe göz attığımızda genel olarak, yazılara ilişkin önce metnin okunması isteniyor, daha sonra glossary kısmında yer alan metinde geçen bilinmeyen kelimelere bakılarak o kelimelerin öğrenilmesi tavsiye ediyor. En sonunda da konuyla alakalı sorular cevaplanıyor. Bazı metinlere ek olarak listening kısmı eklenmiş, örnek dergide sağ üstte yer alan oynat tuşuna bastığınızda ilgili metni sesli olarak da takip edebilirsiniz. Fiziksel kopyayı aldığınızda derginin yanında verilen CD yardımıyla dinleme alıştırmalarını yapabilirsiniz. En azından 2016'da böyleydi, bugün bazı bilgisayarlarda CD sürücünün olmadığı düşünülürse, umarım CD'den vazgeçip USB Bellek ya da bir kod yardımıyla internet ortamından ilgili ses kayıtlarını indirmek mümkün olur.

Derginin her sayfasında bilgi verildiği ve derginin alelade bir İngilizce öğrenme dergisinden fazlası olduğu görülüyor. Örneğin sayfa 31'de konulmak istenen sansürün nasıl ters gidebileceği anlatılırken verilen örneklerden biri pek bilinen "Streisand Etkisi".
Dergide yer alan "The Streisand Effect" konulu yazı
Peki hiç mi kötü yanı yok diye soracak olursanız, var ne yazık ki, kanımca derginin en kötü yanı pahalı olması. Evet ne yazık ki derginin güncel fiyatı 32 TL. Her ay almaya kalktığınızda senede ödeyeceğiniz tutar 370 TL civarı olacak. Abone olursanız ödeyeceğiniz tutar senelik 280 TL. Aylık 23 TL civarı bir tutara tekabül ediyor.

Diğer yandan bir başka seçenek dijital ortamda takip etmek, diğer bir deyişle e-dergi uygulamasına abone olmak. Bu durumda 1 yıllık abonelik fiyatı 95 TL oluyor. Aylık 8 TL civarı bir fiyata denk geliyor, üstelik dijital dergide örnek dergide olduğu gibi CD'le uğraşmadan direkt sağ üstteki "listen" seçeneğine tıklayarak dinleme alıştırmalarını yapabilirsiniz, fakat burada da firma dergiye bir erişim süresi kısıtlaması koymuş, 1 senelik abonelik aldığınızda dijital dergiye 2 sene boyunca erişebiliyorsunuz. 2 senenin sonunda dijital dergi elinizden gidiyor.

Sonuç

Hot English Magazine, İngilizce öğrenimi ve öğretiminde gördüğüm en başarılı ve en keyifli basılı yayınlardan biri. Zengin içeriği ile İngilizce geliştirmek isteyenlere ve pek tabii İngilizce öğretmek isteyenlere tavsiye edeceğim bir dergi. Tek büyük handikapı fiyatının yüksek oluşu, biraz daha ucuz olsa tadından yenmez olurmuş, ancak bu fiyatına karşın en azından birkaç sayısını alıp içerdiği aktiviteleri yapmanızı öneririm.

Hot English Magazine'in resmi web sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Web sitelerini de beğendim, En başta örnek bir sayıyı tanıtım amaçlı bedavaya sitelerine eklemeleri çok başarılı bir hamle, neden dergilerini almamızın gerektiğini kendileri benden dahi anlatmışlar, okumak isteyenler buradan okuyabilirler.


Yeni yılın bu ilk yazısı vasıtasıyla herkese iyi yıllar dilerim. Umarım 2018 size sağlık, mutluluk, başarı getirir, yeni yılda İngilizceyi istediğiniz seviyeye getirirmeniz dileğiyle. :)

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Yazımı beğendiyseniz ve daha fazlasını istiyorsanız, sosyal ağlardan beni takip etmenizi rica ediyorum :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

1 yorum: