"Reader at Work" Kitap Serisi İncelemesi | İngilizce Geliştir

29 Ocak 2018 Pazartesi

"Reader at Work" Kitap Serisi İncelemesi



İngilizce becerileri içerisinde reading her ne kadar en kolay geliştirilebilinir gibi görünse de esasında göründüğü kadar kolay değildir. Okumamızı geliştirmek için çok ama çok okuma yapmalıyız. Ben her ne kadar okumayı geliştirmek için okumayı günlük hayatın bir parçası haline getirmeyi yani İngilizce kitaplar okuyup, İngilizce internet sitelerini takip etmeyi alışkanlık haline getirmemiz gerektiğini savunsam da TOEFL, IELTS gibi sınavların reading kısmına hazırlanmak adına da okuma yapmamız gerekebilir. İşte bu noktada devreye "Reader at Work" isimli harika iki kitap giriyor.
Reader at Work İnceleme

Reader at Work,  ODTÜ yayıncılıktan çıkan ODTÜ'de İngilizce hocası olan Bülent Kandiller ve Aysun Velioğlu tarafından hazırlanmış bir kitap serisidir. Pembe kapaklı ilk kitap ve yeşil kapaklı ikinci kitap olmak üzere iki kitap olarak hazırlanmıştır.

 Her kitapta ortalama 200 adet okuma parçası bulunmakta olup, bu okuma parçalarının seviyeleri kolaydan zora doğru gitmektedir. İlk kitapta başlangıç seviyesinden orta seviyeye kadar okuma parçaları bulunmakta olup, ikinci kitapta da orta seviyeden ileri seviyeye kadar okuma parçaları bulunmaktadır. Bu yönüyle oldukça hoşuma gitti.

Her ne kadar kitap 2006 yılında basılsa da içeriği bugün dahi güncelliğini korur vaziyette, zaten kitapta daha çok genel kültüre yönelik (okuma parçalarında ağırlıklı olarak sanatçılar, tarihi olaylar, ilginç yerler gibi konular ele alınmış) okuması zevkli konular mevcut.
Kitapta yer alan bir okuma parçası örneği 

Her konuda okuma parçası verildikten sonra parçayla alakalı TOEFL-IELTS tarzı sınavlarda görülen soru tiplerine benzer sorular soruluyor. Bu kitap serisi kanımca sınavlara hazırlanırken faydalanılması gereken bir kaynak.
Yukarıdaki okuma parçasına yönelik sorular
Not: İlgili kitaptan yapılan alıntılar sadece tanıtım amaçlıdır.
YDS için bir faydası olur mu diye sorarsanız bu kitap hazırlandığında YDS henüz ortada dahi olmadığından elbette YDS'de çıkan soru tiplerinin birebir aynıları bu kitaptta mevcut değil, fakat YDS'de yer alan okuma parçalarının çok daha zorlularını bu kitapta işlediğinizden ve elbette burada öğrendiğiniz kelimeler büyük olasılıkla YDS'de de karşınıza çıkacağından çok kısa vadede iyi bir YDS puanı almak isteyenlere pek tavsiye etmem fakat orta ve uzun vadede iyi bir okuma seviyesine gelmek isteyenlere ve bu sayede YDS'de iyi bir puan almak isteyenlere bu iki kitabı mutlaka tavsiye ediyorum. Alın, hangi seviyede olduğunuzu düşünüyorsanız o seviyeden itibaren günde 1 adet okuma parçası çözün. Çıkan sonuç etkileyici olacaktır.

Sonuca gelirsek okuma gelişimi bilhassa İngilizce sınavlarında sorulan okuma soruları için Reader at Work iyi bir kaynak. Muhtemelen İngilizce kitap satan kitapçıların birçoğunda bu kitabı temin edebilirsiniz. Daha kolay bir şekilde internetten almak istiyorsanız da ODTÜ Yayıncılık'ın kendi sitesinde diğer İngilizce kitaplarla birlikte satılıyorlar. Buradan ulaşabilirsiniz, fiyatı da kitap başına ortalama 14 TL gibi oldukça uygun bir fiyat. Kaçırmayın derim.

Şimdilik bu kadar, bir sonraki yazımda görüşmek üzere, yazıyı takip etmeyi unutmayın. :)
beğendiyseniz alttaki sosyal medya hesaplarından

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder