Yabancılarla İngilizce Mesajlaş; Chat to Learn | İngilizce Geliştir

14 Kasım 2017 Salı

Yabancılarla İngilizce Mesajlaş; Chat to Learn

İngilizce öğrenmede konuşacak birilerine ihtiyaç duyulması önemli bir olgu. Etrafımızda pratik yapacak birileri yoksa o birilerini bulabilmek için alternatif yolları deneriz, kimimiz yurtdışına çıkıp yurtışındaki insanlarla pratik yapmaya çalışır, kimimiz bu kadar şanslı olmadığından Türkiye içinde turistik yerlerde şansını dener, başkaları da sosyal ağlar vasıtasıyla yabancılarla tanışmaya çalışır.

Geçen gün denk geldiğim uygulama ücretsiz bir şekilde İngilizce pratiği yapabilmenize yardımcı olacak. Uygulamanın ismi "Chat to Learn". Dilerseniz programdan kısaca bahsedeyim.
Chat to Learn Hakkında

Özetle bu program sayesinde tıpkı sizler gibi İngilizce öğrenmek isteyen kişilerle sohbet edebilme imkanına sahip olursunuz. Programı yüklediğinizde sizden Facebook veya Google hesabıyla bağlanmanızı ister, bağlanmayı gerçekleştirdikten sonra seviyenizi belirlersiniz, isterseniz profilinizi daha güncel hale getirebilirsiniz. Ardından arama ekranına geldikten sonra kriterlerinizi seçersiniz, konuşmak istediğiniz kişinin seviyesini seçebilirsiniz, İngilizceniz yetersiz ise ilk etapta basit seviyede İngilizce konuşup anlaşabileceğiniz biriyle konuşmak istediğinizde başlangıç seviyedekilerle konuşmak istiyorum diyebilirsiniz, cinsiyet ve ülke de seçebileceklerinizin arasında.
Programa ait bir sohbet ekranı

Daha sonra konuşmaya başladığınız kişiyi yine program üzerinden arkadaş olarak ekleyebilir, daha sonra kaldığınız yerden konuşmaya devam edebilirsiniz.

Programı denemiş biri olarak geri dönüş aldığımı belirtmeliyim. Yani çok ısrarcı olmasanız da buradan birileriyle sohbet edebilirsiniz.

Kötü yanlarına gelirsek, elbette insan faktörünün olduğu yerde kötü birilerine denk gelme riski mevcut, kötü veya güvenilmez kişilere denk geldiğinizde onlarla iletişimi sürdürmemek en mantıklı seçim olur kanısındayım.

Elbette reklamlar, maalesef bu tarz uygulamalarda geliştirici arkadaşlar reklamların tadını kaçırabiliyorlar. Bu programda da olur olmaz yerde reklama denk gelebiliyorsunuz. Kastettiğim elbette 3-5 dakikada bir değil ama mesajı yazıp tam gönderecekken reklamın çıkagelmesi oldukça sinir bozucu.

Tavsiye Eder Miyim?

Uygulamayı reklamlarına rağmen genel olarak tavsiye ederim, çünkü birileriyle konuşmak için oldukça zahmetsiz ve kolay bir yol sunmuşlar, gerçek insanlarla konuşmak onlardan İngilizce konusunda geri dönüş almak bence oldukça önemli, ve bu programda da aradığınız geri dönüşleri bulabiliyorsunuz.

Bu programın dışında gördüğüm kadarıyla farklı programlar daha var, henüz onları denemedim, o nedenle bu uygulamadan iyi olup olmadıkları konusunda bir fikrim yok, ben sadece bu uygulamaya denk geldim ve uygulamanın işe yaradığını gördüm. Denemek isteyenler için aşağıya Google Play linkini bırakıyorum. Ne yazık ki Apple Store'da uygulama mevcut değil.


Herkese iyi sohbetler, bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder