Kurzgesagt - In a Nutshell; Harika Animasyonlarla Genel Kültürünüzü Geliştirebileceğiniz Youtube Kanalı | İngilizce Geliştir

18 Kasım 2017 Cumartesi

Kurzgesagt - In a Nutshell; Harika Animasyonlarla Genel Kültürünüzü Geliştirebileceğiniz Youtube Kanalı

Kurzgesagt - In a Nutshell'in Açılış Jeneriği
Bu yazımda da Youtube'daki en kaliteli içeriğe sahip kanallardan biri olan "Kurzgesagt - In a Nutshell" isimli kanaldan bahsetmek istiyorum. Esasında ilgi alanıma pek girmediğinden ötürü bilim ağırlıklı kanalları çok takip etmiyorum. Ancak Kurzgesagt'ta yer alan içerikler şahsıma o kadar ilgi çekici geldi ki, bu kanaldaki birçok video'yu keyifle izledim. Şimdi bilmeyenler arkadaşlara bu kanalı tanıtmay başlıyorum.

Kurzgesagt - In A Nutshell İncelemesi

Almancada "kısaca" anlamına gelen Kurzgesagt, popüler bilimin konu aldığı belli başlı olguların ve bazı güncel sosyal olayların kısaca özetlendiği bir Youtube kanalıdır. Adından da anlaşıldığı üzere Almanya merkezli bir kanal olan Kurzgesagt kanalında video'lar İngilizce seslendirmelerle yayınlanmaktadır. Bir ara ismini anlamsız bir şekilde In a Nutshell'e (yine kısaca anlamına gelen fakat bu kez İngilizcesi) çevirse de hatalarından kısa süre sonra dönerek o bilinen isimleri olan Kurzgesagt ifadesini In a Nutshell ile birlikte kullanmada karar kılmışlardır.

Kanal 2013'ten beri faaliyet göstermesine rağmen kanala video yükleme hususunda gösterdikleri hassasiyetten ötürü 2017 Kasım ayı itibarıyla yalnızca 76 video mevcut. Kurzgesagt'takiler bu durumu "az ama öz" şeklinde açıklıyorlar.

Kanalda yayınlanan video'lara gelince belirttiğim gibi kanalda ağırlıklı olarak bilimle alakalı olgular birbirinden güzel animasyonların desteğiyle olabildiğince sade bir şekilde anlatılmakta, ve amaç olabildiğince çok kişiye ulaşmak olduğundan burada da doğal olarak evrim teorisi, fermi paradoksu vb. oldukça popüler ve tartışılan konular işleniyor. Bunların dışında da Orta Doğu'daki savaşlar, mülteci krizi, bankacılık sistemi vb. sosyal bilimlerin alanına giren konular da bu kanalda işlenmektedir.
Adolphin İsimli Komplo Teoristlerin Ortaya Attığı Hain Yunus

Kanaldaki video'ların hepsinde Türkçe dahil onlarca dilde altyazı mevcut, ve yukarıda da belirttiğim gibi anlatım oldukça sade, yani İngilizceniz iyiyse İngilizce altyazıyla veya altyazısız rahatlıkla video'ları anlayabilirsiniz. İngilizcenize güvenmiyorsanız, o halde tavsiyem burada yer alan bir video'yu önce Türkçe altyazıyla, daha sonra da İngilizce altyazıyla izlemeniz, en azından altyazıdaki kelimelerin okunuşlarına aşinalık kazanacaksınız ve önceden Türkçesini izlemiş olduğunuzdan bilmediğiniz kelimeleri daha kolay öğrenebileceksiniz.

Sonuç

Kurzgesagt kanımca Youtube alemindeki en faydalı kanallardan biri, üstelik İngilizce öğrenmek isteyenler için kolay bulunmayacak bir kaynak. Tavsiyem bu kanala abone olup burada yer alan video'ları takip etmeniz yönünde, zaten video'ların ortalama süreleri 8-10 dakika olduğundan sizi sıkmayacaktır. İngilizcenizi ve eşzamanlı olarak genel kültürünüzü geliştirmek için doğru adres.

Kurzgesagt'ın Youtube sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Websiteleri için ise burayı tıklayın.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder