FM Bandında İngilizce Yayın Yapan Radyolar (Sadece 1 Tane) | İngilizce Geliştir

29 Mart 2018 Perşembe

FM Bandında İngilizce Yayın Yapan Radyolar (Sadece 1 Tane)

Sitedeki yazılar içerisinde en popülerinin "Turksat Uydusunda İngilizce Yayın Yapan Kanallar" olması binlerce insanın televizyonda İngilizce bir şeyler aradığını ve İngilizce yayınları takip etmek istediğini düşündürdü. Bu nedenle aynısının radyo versiyonunu araştırdım. Karşıma ne yazık ki tek bir sonuç çıktı, TRT World Radio.
İngilizce Yayın Yapan FM Radyo Neden Önemli

Şimdi haklı olarak diyeceksiniz" internette yüzlerce farklı radyo kanalı var, bunları dinlemek varken FM bandındaki radyoyu ne yapalım", kısmen katılmakla beraber atlanan nokta şu, yolda giderken bilhassa araba kullanıyorsak elimiz ister istemez radyo teybine gidiyor. Yolda giderken "Dur telefondan BBC'yi ayarlayayım oradan hoparlöre bağlayayım"la uğraşmak herhangi bir sıkıntı vermiyorsa zaten hiçbir mesele yok, dilediğinizce internet radyolarından faydalanabilirsiniz, internet demişken araba örneğini kendimden vermedim, çünkü işe arabayla gidip gelmiyorum. :) zaten aktif olarak kullandığım bir araba da yok. Kendimden verebileceğim asıl örnek internet pakedinin internet yayınlarından ötürü azalması.

Yolda giderken İngilizce bir şeyler dinlemeyi severim, ne yazık ki sınırsız mobil internet kotası olmadığından Youtube yerine podcast ve internet radyolarını dinliyorum. Spotify'daki podcast'ler ve BBC Radio, en fazla dinlediğim şeylerdir fakat öyle olunca ay sonuna doğru internet pakedim azalıyor. :) Böyle olunca mecbur arada sırada alternatiflere de yönelmek gerekir dedim ve internete ihtiyaç duymadan dinleme pratiği yapabileceğim FM Radyo'ları da denemeye başladım. :)
TRT World Logosu

Neyse sonuç olarak araştırdığımda karşıma TRT World Radio çıktı. Denildiğine göre 2018 yılının başında televizyondaki yayının radyoya aktarılması şeklindeki yayın ile radyo hayatına başlamışlar. Evet şu an 1 tane İngilizce radyo kanalı var, ama bu da bir başlangıç, ümit verici bir gelişme bence.

TRT World'ü bildiğinizden tekrardan tanıtmaya gerek duymuyorum. BBC, Al Jazeera gibi kaliteli yayın organlarına çok iyi bir alternatif bence.

Şu an için ne yazık ki İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç ilde yayın yapılıyor, söz konusu TRT ve TRT'nin geniş radyo ağı olduğundan ilerde yayın ağının daha da genişleyeceğinden hiç şüphem yok.

TRT World Radio Frekansları;

İstanbul : 106.8

Ankara : 105.6

İzmir : 99.1

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, her türlü görüş ve önerinize açığım, alttaki sosyal medya hesaplarından takibe almayı unutmayın. :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

5 yorum:

  1. 106.8 'de İstanbul' da malesef başka yayın var‼️

    YanıtlaSil
  2. Trt world de görüntü var ses yok

    YanıtlaSil
  3. Trt world tv de görün tu var ses yok

    YanıtlaSil