engVid.com : Ücretsiz Binlerce İngilizce Dersi Tek Bir Sitede | İngilizce Geliştir

9 Kasım 2018 Cuma

engVid.com : Ücretsiz Binlerce İngilizce Dersi Tek Bir Sitede

İngilizcesini geliştirmek isteyenler için belki de Youtube'daki en iyi İngilizce kaynaklardan biri olan engVid'ten bahsedeyim istiyorum. Esasında çok daha önce bu yazıyı yazıp yayınlamam gerekiyordu ama bir türlü fırsat gelmedi. Geç olsun da güç olmasın demişler. :)

engVid İnceleme

engVid, bünyesinde barındırdığı 10'dan fazla native İngilizce hocası vasıtasıyla bizlere 2008'ten beri İngilizce öğretmeyi görev edinmiş bir web sitesi ve Youtube kanalıdır. Esasında engVid'te tek bir Youtube kanalı bulunmakta, her hocanın kendine ait bir Youtube kanalı var ve derslerini o kanallardan paylaşırlar. engVid'in ana kanalı da bu video'ları beğenerek toplu bir gösterim imkanı sunar.

engVid'i diğer İngilizce dersi anlatan kanallardan ayıran en belirgin özelliklerini yazmam gerekirse, bir kere dersler İngilizce ve hocalar "native speaker" denilen İngiltere, ABD gibi ülkelerden geliyor. Hocaların telaffuzları başlı başına büyük bir artı. Bir diğer özelliği şu, sitede şu an 1000'den fazla ders mevcut. Yani sadece İngilizcenin o en klasik konuları (present perfect'ti, am, is, are'dı vs.) anlatmakla yetinmiyorlar. Elbette bu tarz bilindik dersler de var, var olmasına fakat politika terimlerinden, İngiliz argosuna, aklınıza gelebilecek birçok farklı konuda da dersler mevcut. Keza IELTS, TOEFL tarzı sınavlara hazırlık ya da dizi seyrederek İngilizce nasıl geliştirilir tarzı konularda da kaliteli video'lar hazırlanmış.

Ve bence en önemli özelliği şu, hocalardan bazıları inanılmaz eğlenceli, kendileri sayesinde her ne kadar tahtanın önünde ders işliyor olsalar da ders ortamından ziyade bir arkadaşla sohbet ediyormuş hissiyatına kapılıyorsunuz. İzlerken keşke eğitim-öğretim hayatım boyunca tüm hocalar kendileri gibi olsa diye düşünürüm. Favori hocalarım ise elbette çatlak kadın Ronnie, her derste kendisine eşlik eden solucan Mr. E'siyle meşhur James ve Writing konusunda üstat olarak gördüğüm Adam.
Favorim James ve Yakın Dostu Mr. E. :)

Sitesine gelirsek de, esasında siteye de Youtube'tan alınan video'lar konulmakla birlikte, sitenin avantajı, video'daki konuyla ilgili olarak ortalama 4-5 soruluk bir quiz yapılıyor olması. Bu sayede konuyu pekiştirme şansı elde edebiliyoruz.

Ayrıca sitede hoşuma giden bir özellik de derslerin kategorilenmiş olması, gramer öğrenmek isteyen gramer konularını görebiliyorken, söz gelimi iş İngilizcesini ilerletmek isteyenler "business English" kısmından konuyla alakalı dersleri işleyebiliyor. Youtube'a kıyasla web sitesindeki kategoriler çok daha derli toplu olmuş.

Sonuç

engVid'i sadece İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlara değil, herkese öneririm. Örneğin, şu video'da James, native kişilerin bile yaptığı hatalardan bahsediyor. Söz konusu video'yu izlerken hak veriyorsunuz, fakat istemdışı da olsa yanlış kelime kullandığınızı fark ettiğinizde o video'da sözü geçen hataları daha az yapar hale geliyorsunuz.

engVid'in web sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Buradan da ana Youtube kanalını görebilirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, her türlü görüş ve önerinize açığım, alttaki sosyal medya hesaplarından takibe almayı unutmayın. :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder