Resimlerle İngilizce Öğren | İngilizce Geliştir

11 Kasım 2018 Pazar

Resimlerle İngilizce Öğren

Kurumlarda yeni bir işe başvuran veya CV dolduran hemen hemen herkes İngilizce seviyeniz nedir sorusu ile karşılaşmaktadır. Sorudan anlaşıldığı üzere artık İngilizce dilini bilmek artık ekstra bir özellik olarak görülmeyip bir gereklilik olarak düşünülmektedir. Dünyanın büyük bir kısmında kullanılan İngilizce yurt dışına çıkmak isteyenler için de lazımdır. Bundan dolayı yeni işe girmek isteyen, işinde yükselmek isteyen, hayatına yenilik katmak isteyen, yabancı kaynakları daha rahat anlayabilmek ve yurt dışına çıkmak isteyenler muhakkak İngilizce öğrenmelidir. Her dilin kendine has özellikler ve öğrenme metodları vardır. Resimlerle İngilizce öğren son zamanlarda uzmanların tavsiye ettiği metodlardan biridir.

Eski metodlarda ilk olarak İngilizcenin dil bilgisi denilebilecek gramerden başlanır sonrasında şarkı müzik dinletilerek, film ve video izletilerek, kelime ezberletilerek ve alıştırmalar yaptırılarak geliştiriliyordu. Aslında İngilizce belli gramer özellikleri öğrenildikten sonra kelime dağarcığı geliştirilerek öğrenilebilecek çok kolay bir dildir. Şimdilerde kelime öğrenmek için resimlerle İngilizce öğren tekniği kullanılmaktadır. Bu teknikle insanların görsel hafızaları kullanılmaktadır. Özellikle görsel hafızası kuvvetli olanlar için çok verimli olan bu teknikle ezberlenen kelimeler uzun süre hafızada kalmaktadır. Hafızada olan bu kelimeler pratikte kullanıldığında kelimeler dile tamamen yerleşir. Gelin isterseniz bu yöntemi inceleyelim.

Resimlerle İngilizce Öğren Metodu Nasıl İşler?

İnsan hafızaları çeşitlilik göstermektedir. Bundan dolayı İngilizce öğrenirken her hafıza kendi tekniğine göre öğrenme metodunu seçmelidir. Doğru metod kullanıldığında İngilizceyi öğrenmek çok zor olmayacaktır. Kelimeleri öğrenme ve hatırlamak için geliştirilmiş teknikler arasında yer alan resimlerle İngilizce öğren metoduna birçok sosyal medya hesabında rastlanmaktadır. Bu teknik birçok uluslar arası İngilizce öğretim platformu tarafından kullanılmaktadır. 

Resimlerle İngilizce öğretirken;
·     Resimleri verilenlerin İngilizce karşılıkları verilip defalarca tekrar edilerek kelime kişiye farkında olmadan ezberlettiriliyor.
·     Resimlerle verilen kelimenin hem okunuşu, hem yazılışı hem de anlamı aynı anda verilmektedir.
·     Her gün için seçilen kelimeler resimlerle cümleler içinde kullanılmaktadır.  Örnek cümleler içinde kullanılan kelimeler resimlerle ilişkilendirilerek daha kolay kavranmaktadır. Böylece hem kelime hem cümle yeteneği gelişmektedir.
·     Kelimenin anlamı,  yazılışı, örneği, cümle içinde kullanılışı aynı kare içinde verildiğinden birkaç dakika bakan ve dinleyen kolaylıkla öğrenmektedir.
·       Son olarak yapılan testlerle kelimeler pekiştirilir.

Görselliği Yüksek Kitaplarla İngilizce Öğrenmek

Görselliği fazla olan kitapları okuyarak İngilizce öğrenmek aslında çocuklar için tercih edilen bir tekniktir. Fakat İngilizce dünyasına yeni giren bir kişi gurur yapmadan bu yolu değerlendirebilir. Resimlerle İngilizce öğren tekniği ile bağdaşan bu fiil kişiye çok ciddi bir hız kazandıracaktır. Dil öğrenmede sessiz bir dönem vardır. Bu dönemde kişiler öğrenir, öğrendiklerini hafızalarına kaydederler. İşte insanların kaydettikleri bu bilgileri pratiğe dökmedikleri bu döneme sessiz dönem denir. Bu konuyu anlamadıkları anlamına gelmez. Resimli kitap okumalarında da böyle bir süreç yaşanabilir. Çocuklar gibi yeni öğrenen yetişkinler de resimli kitap okumaları yaparak daha pratik bir şekilde İngilizce ve özellikle kelimeler öğrenebilirler. Zaman içerisinde kişiler kitap okumalarından farkında olmadan öğrendikleri kelimeleri kullanmaya başlayacaklardır. Bu da resimli kitap okumalarının faydasını göstermektedir.

Çocuklarla Resimli Kitap Okumaları

Çocuklar dil eğitimine daha yatkındır. 7 yaşındaki bir çocuğun dil öğrenme ve onu kaydetme süreci ile yetişkin bir bireyin arasında dağlar kadar fark vardır. Bunda dolayı çocukların dil eğitimine önem verilmelidir. Resimlerle İngilizce öğren tekniği kullanılarak çocuklar için özel olarak basılmış çok sayıda İngilizce kitap bulunmaktadır. Resimli hikaye kitaplarının büyük bir bölümü ana dili İngilizce olan çocuklar için basılmış olan kitaplardır. Bundan dolayı çocuklarına İngilizce kitap almak isteyen anne babalar kitabın üzerinde yazan yaşı dikkate alarak  kitap almamalıdır. Çocuklarının seviyesini düşünüp, kitabın içeriğini incelenip alınırsa resimlerle İngilizce öğren metodu için daha etkili olacaktır. Çocuklarla resimli kitap okuması yaparken;
·       Kelimeler direkt okunduğunda çocuklar anlayamayabilir. Bundan dolayı sadeleştirerek ifade etmekte fayda vardır.
·       Daha küçük olanlar için metinler okunmayıp resimler üzerinden kelimeler anlatılabilir.
·       Dikkat edilmesi gereken şey kesinlikle İngilizceden Türkçeye çeviri yapmamaktır.

Kitap okumanın yanı sıra çocuklarla İngilizce öğretme platformlarından yardım alarak İngilizce eğitimine devam edilebilir.

İngilizce Eğitimi İçin

Toplumda İngilizce öğrenmek için İngiltere’ye veya Amerika’ya gidip yerinde öğrenilmelidir gibi bazı sözler duymaktayız. Bunun anlamı şudur; İngilizce kalemi kitabı eline alıp öğrenilecek bir dil değildir. Tabi İngilizcenin temel bilgilerini edinmek için kaleme kitaba ihtiyaç olacaktır. Bu bilgiler edinildikten sonra elde edilen bilgilerin pratiğe dökülmesi gerekmektedir. Sanki dilin ana vatanına gitmişçesine günlük hayatta kullanmaya çalışmak öğrenmenin en güzel metodlarındandır. Genellikle dil uzmanları İngilizce öğreniminde ezberden çok yaşantıya dökülmesinin önemli olduğuna vurgu yapmaktadır. Resimlerle İngilizce öğren tekniği burada etkin olarak kullanılmalıdır. İngilizce diğer dillere ve Türkçeye oranlandığında çok az kelimeli bir dildir. Resim tekniği kullanılarak öğrenilen kelimeler yaşamda kullanılarak cümleler geliştirilebilir. Bunun için çizgi filmleri, filmleri, belgeselleri İngilizce izlenebilir. Zaten İngilizce uzmanları şarkı, film ve çizgi filmlerin yabancı dilde izlenmesinin dil öğrenimine büyük bir katkıda bulunduklarını ifade etmektedir. Özellikle öğrenen kişinin yaşı kaç olursa olsun İngilizce çizgi filmleri asla ihmal etmemelidir. 

 Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, her türlü görüş ve önerinize açığım, alttaki sosyal medya hesaplarından takibe almayı unutmayın. :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder