English Club TV - İngilizce Öğrenme Kanalı | İngilizce Geliştir

21 Temmuz 2018 Cumartesi

English Club TV - İngilizce Öğrenme Kanalı

Pek kıymetli takipçilerimizden de gelen öneri üzerine şahsımın da takip ettiği English Club TV'yi tanıtayım dedim. English Club TV her ne kadar internet üzerinden erişebilmek istediğinizde sizden belli bir ücret talep etse de oldukça zengin içeriğiyle bu paranın hakkını veren bir kanal kanısındayım.
English Club TV İnceleme
English Club TV, Birleşik Krallık merkezli 2008 yılında yayın hayatına başlayan bir televizyon kanalıdır. Kanal, İngilizce öğretmeye yönelik olup 24 saat yayın yapmaktadır. Çeşitli programlar vasıtasıyla izleyiciye İngilizce öğretilen English Club TV'de her seviyeye uygun program yayını mevcuttur.

"Peki English Club TV nasıl bir kanal", "Hangi platformlardan izlenebilir", "Artıları-eksileri nelerdir" Tarzı sorular kafanıza takılmış olabilir, şahsen bu kanalı ara sıra takip eden birisi olarak olabildiğince açıklamaya çalışayım.

English Club TV'de ortalama 15-20 dakika uzunluğunda çeşitli konseptlere sahip programlar yayınlanmaktadır. Örneğin bir programda tarihte o gün olup bitenler hafif magazinel bir dille anlatılır, bir başka programda teknolojik aletler incelenip hangisinin daha iyi olduğu tartışılır, bir başkasında bir anlatımın nasıl farklı şekillerde yapılabileceği izleyiciye aktarılır, bu sayede izleyici hem İngilizce pratiği yapar hem de karşısına çıkan bilmediği kelimeleri öğrenmiş olur. Şunu da hatırlatayım, programda yer alan içeriklerin hemen hemen tamamı İngilizce altyazı ile gösterilmektedir.

Her program başladığında o programdaki İngilizce seviyesi sol üst köşede belirtilir, eğer "A" yazıyorsa bu program başlangıç seviyesine sahip kişiler için uygun, "B" yazıyorsa orta seviye İngilizceye sahip kişiler uygun, "C" yazıyorsa da üst seviye İngilizceye uygun anlamı taşır, bazı programlar da 2 hatta 3 seviyeye birden uygun olabiliyor. Şurada hangi seviyede hangi programın yayınlandığı yazılmış.

Programları takip ettikçe programların hangi seviyeye uygun olduğunu daha kolay hatırlayacaksınız, ilginizi çeken programı takip edebilmek adına hemen hemen tüm dijital platformlarda mevcut olan EPG (Electronic Program Guide) özelliği sayesinde günlük yayın akışını takip edebilirsiniz.

English Club TV'nin en büyük artılarından biri her gün 1 veya 2 adet İngilizce altyazılı film yayınlamaları bence, yayınlanan filmler de Açlık Oyunları, The Lego Movie vb. yeni diyebileceğimiz filmler. Peki eksisi ne derseniz elbette en büyük handikaplarından biri ülkemizde yalnızca paralı platformlar olan Tivibu, Kablo TV, Filbox ve Turkcell TV+'dan yayınlanması, her ne kadar pek ihtimal vermesem de Turksat'a da ücretsiz bir şekilde gelmesi en büyük dileğim.

Tabii bende bu platformların hiçbiri yok o zaman nasıl izleyeceğim derseniz, buradan da görebileceğiniz üzere 3 aylık üyelik 5 dolar, aylık almak isterseniz de 2 dolar gibi bir ücret ödüyorsunuz, en azından denemek isteyenler için gayet uygun bir fiyat. Her ne kadar evimde English Club TV'yi izleyebileceğim bir dijital platform mevcut olsa da burada istediğim programı istediğim zaman izleyebilme şansı bulunduğundan uygun fiyatlarla birkaç aylık abonelik başlatmayı düşünüyorum.

Sonuç olarak English Club TV, yazının başında da belirttiğim üzere paranın hakkını veren mükemmel bir kanal, bu kanala mutlaka bir şans verilmeli diye düşünüyorum. English Club TV'nin gördüğüm kadarıyla iki tane web sitesi var, yayınları takip edeceğiniz siteye buradan, mobil aplikasyon vb. yan ürünleri keşfedeceğiniz siteye de buradan ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, her türlü görüş ve önerinize açığım, alttaki sosyal medya hesaplarından takibe almayı unutmayın. :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

2 yorum:

  1. Kanal fill box yolu ile yayain yapıyordu artık kapandı baska bir imkan varmi bilmiyorum

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için acaba telefona yüklesem uygulamayı telefonum bozulursa yeni bir cihaz ile ya da bilgisayar ile giriş yapabilir miyim

    YanıtlaSil