Urban Dictionary - Deyim ve Sokak Dili Öğrenmek İçin İyi Bir Kaynak | İngilizce Geliştir

8 Temmuz 2018 Pazar

Urban Dictionary - Deyim ve Sokak Dili Öğrenmek İçin İyi Bir Kaynak

Bir kelime gördünüz, İngilizce sözlükte arattınız, çıkan sonuç tatmin etmedi, Çünkü kelimenin sözlük anlamından farklı şekilde kullanıldığını fark ettiniz, işte burada Urban Dictionary gibi bir kaynak devreye giriyor.
Urban Dictionary İnceleme
Urban Dictionary, tıpkı Ekşi Sözlük gibi katılımcı bir sözlüktür. Kullanıcılar siteye kaydolarak bildikleri konularla ilgili olarak tanım girerler. Ekşi Sözlük'ten farklı olarak Urban Dictionary'te (Türkçeye halk sözlüğü çevrilebilir) daha çok İngilizcede "slang" denilen argo sözcükler tanımlanır. Kayıtlı kullanıcılar tarafından girilen tanımlar ziyaretçiler tarafından onaylanır, en beğenilen tanımlar en üstte gösterilir.

Aklınıza gelebilecek (hatta muhtemelen gelmeyecek, sonuçta orada yazan ifadeleri bilmek için İngilizce konuşulan ülkelerde yaşamak gerekir kanısındayım) her türlü argo ve sokak ağzı ifade Urban Dictionary'de yer almaktadır.

Örnek vermek gerekirse son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiş "feminazi" kelimesinin anlamı aşağıdaki şekilde belirtilmiş.

"A woman who, instead of supporting gender equality, supports sexism."

Bu verdiğim sadece bir örnek, buradan ifadenin doğru veya yanlış olmasına ilişkin bir yorumda bulunmuyorum.

İlginçtir sitede sadece İngilizce dilinde kullanılan sözcükler yok, farklı dillere ait argo sözcükler de İngilizce tanımlarıyla sitede yer alıyor.

Buradan da sadece örnek olması için yazıyorum, çok bilinen bir küfürün kısaltması olan "amk"'nın açıklamasına bakalım. :)

"Slang for in Turkish
It is short for a** koyayım ( f** your p** ). It is commonly used to express that you are frustrated. 
You may use it even while not intending to curse or attempt to have a sexual encounter with the person. In Turkey it is commonly used after every sentence."

Türkiye'ye gelmiş bir yabancı olup bu açıklamayı okusam sanırım benim için her şey oldukça açıklayıcı olurdu diye düşünüyorum, genel olarak sokak ağzı, argo kullanımlar öğrenmek için Urban Dictionary'i tavsiye ediyorum.

Buradan sitenin ana sayfasına ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, her türlü görüş ve önerinize açığım, alttaki sosyal medya hesaplarından takibe almayı unutmayın. :)

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder