Spotify'da Yer Alan İngilizcenizi Geliştirmeye Yardımcı Olacak Podcast'ler | İngilizce Geliştir

23 Eylül 2017 Cumartesi

Spotify'da Yer Alan İngilizcenizi Geliştirmeye Yardımcı Olacak Podcast'ler

2018 Edit'i; Bu yazıyı yazdıktan bir süre sonra Spotify'a yeni podcast'ler eklendi, İngilizceyle alakalı yeni eklenen podcast'leri buraya tıklayarak yeni yazımda okuyabilirsiniz.

İnternet dünyasında "Spotify nedir?" dendiğinde artık cevap veremeyecek insan sayısı pek kalmamıştır. Online müzik dinleme platformu olan Spotify zengin içeriyle biz müzikseverlerin gönlünde taht kurmuştur. 2006 yılında ilk olarak  İsveç'te hizmete sunulmaya başlanan Spotify, biraz gecikmeli de olsa 2013 yılında ülkemizde resmen kullanılmaya başlanmıştır.

İstediğimiz her yerde ister evde, ister işte, ister okulda istediğimiz her cihazla, telefon, bilgisayar, tablet vs. hemen hemen her şarkıyı yasal bir şekilde yüksek ses kalitesiyle dinleyebileceğimiz Spotify'ın 2017'in başlarında sunduğu hizmet sayesinde artık Podcast'leri de dinleyebiliyoruz.

Spotify'i birçoklarımız kullanıyor iken, neden sadece müzik dinleme ile yetinelim ki, Podcast'ler sayesinde Spotify'da İngilizcemizi de geliştirebiliriz. Gelin size İngilizce geliştirmenize yardımcı olacak ana konusu İngilizce öğretme olan Podcast'leri tanıtayım. Ancak şunu hatırlatayım, esasında dinleyeceğiniz tüm İngilizce podcast'ler İngilizcenizi geliştirmeye yardımcı olacaktır. Ben bu yazımda sadece İngilizce öğreten podcast'leri yazacağım. Bir başka yazımda takip ettiğim yine İngilizce geliştirmenize yardımcı olacak farklı konulardaki Podcast'lere değineceğim.

Grammer Girl
Biraz incelediğim kadarıyla daha çok akademik İngilizceye yönelik bir podcast, yazım kuralları, bağlaçlar, paragraf yazımı kısaca akademik makaleler nasıl hatasız bir şekilde yazılır anlatılmış. Upper-Intermediate ve üzeri seviye İngilizcesi olan kişilerin bir göz atmasını tavsiye ediyorum.

Buraya tıklayarak programı web üzerinden takip edebilirsiniz. Buradan da websitelerine ulaşabilirsiniz.

ESLPod

En baştan söyleyeyim bu podcast'i tavsiye etmiyorum. Bunun sebebi bir zamanların harika podcast'lerinden biri olan ESLPod'un içerdiği 1800'e yakın podcast'in hemen hemen hepsini parayla satmaya başlaması. Şu an Spotify'da sadece 20 bölüm var. Fakat bunların bir kısmı 1-2'şer dakikalık bölümler. Yine de nispeten uzun olan bölümlerde yer alan diyalogları başlangıç ve pre-intermediate seviyesinde İngilizceye sahip olanlar göz atabilirler. Daha üzeri seviyelere diyalogların yavaşlığı nedeniyle bu podcast'i dinlemelerini tavsiye etmem.

Spotify'da yer alan içeriğini takip etmek için buraya tıklayın. Burası da resmi sitesi, fakat kesinlikle ayda 15 dolar vermeye değmez.

Espresso English

Spotify'da yer alan İngilizce eğitim podcast'leri içerisinde bence en iyisi burası. Yaklaşık 8-10 dakikalık derslerde İngilizceye dair her türlü konuya ilişkin anlatım ve tavsiyeler mevcut. Seslendiren kişinin yavaş konuşması sebebiyle dersleri kolaylıkla anlayabilirsiniz. Ancak yine bu sebepten elbette ileri seviye İngilizceye sahip olanların sadece bu podcast'e bel bağlamamaları gerektiği, daha hızlı konuşmaların olduğu podcast'leri, programları takip etmeleri gerekmektedir. Yine de bu programı her seviyedeki İngilizce kullanıcıları takip edebilir, çünkü bazı bölümlerde ana dili İngilizce olanların dahi sıkça yaptığı hatalar gösterilmektedir.

Buraya tıklayarak tüm bölümlere ulaşabilirsiniz. Buradan da resmi siteye gidebilirsiniz. Resmi sitede podcast'lerde olmayan bazı kapsamlı dersler ve e-book'lar mevcut ancak ne yazık ki paralı. Tabii ücretli olmasının pek bir önemi yok zaten Spotify'da yer alan ücretsiz podcast'ler bize hayli hayli yetecektir. :)

Benim gördüğüm kadarıyla Spotify'da yer alan İngilizce eğitim podcast'leri bunlardan ibaret, daha sonra başka podcast'leri de sizlere tanıtacağım. Görüşmek üzere.

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder