Turksat Uydusunda Çift Dille (Dual Audio) Yayın Yapan Kanallar | İngilizce Geliştir

4 Eylül 2017 Pazartesi

Turksat Uydusunda Çift Dille (Dual Audio) Yayın Yapan Kanallar


Önceki yazımda Turksat uydusunda yer alan İngilizce yayın yapan kanallardan bahsetmiştim. Bu kez çift dille (Türkçe ve İngilizce) yayın yapan kanalları ve bu kanalları İngilizce olarak nasıl izleyebileceğinizden bahsetmek istiyorum.


İngilizce Dil Seçeneğine Nasıl Geçerim

Yapmanız gereken şey çok basit, sadece kumandanızdaki "audio" tuşuna basın ve çıkan ekranda İngilizce'yi seçin. Ardından çıkış yapın, artık programı İngilizce izleyebilirsiniz.

Anlatımı kendi çektiğim görselle de desteklemek istedim
Yalnız ufak bir hatırlatma yapmak gerekirse şu an çift dili destekleyen kanal sayısı az ve bu kanallar kimi zaman Türkçe içerik yayınlamaktadır. Bu durumda İngilizce dil seçeneğini seçseniz bile Türkçe ses alacaksınız. Üzülmeyin, bu durumda farklı bir kanalı izlemeyi deneyin.

Çift Dille Yayın Yapan Kanal Listesi

O halde çift dille yayın yapan kanalları ufak açıklamalar ve frekans bilgilerini de vererek tanıtalım, benim gözümden kaçan varsa ekleyebilirsiniz.

Cartoon Network

Birçoğunuzun bildiği ünlü çizgi film kanalı, sadece çocuklar değil büyüklerin de severek izleyeceği zekice kurgulanmış çizgi filmleriyle biliniyorlar. Adventure Time, The Amazing World of Gumball, Flapjack en bilinen çizgi filmlerinden birkaçı. Hem İngilizce gelişimine katkısı hem de kaliteli içeriği nedeniyle izlenmesini tavsiye ettiğim kanalların başında geliyor.
The Amazing World of Gumball isimli çizgi filmin ana karakteri olan Gumball Watterson

Bu kanaldaki yapımları orijinal dilinde izleyip İngilizcesini bir hayli ilerleten arkadaşlar tanıyorum, o nedenle sizlerin de sıklıkla bu kanalı izlemesini tavsiye ediyorum.

Frekans bilgileri; 11977 H(Yatay) S.Rate: 27500 5/6

MinikaCOCUK ve MinikaGO

Bu iki kanal ATV'nin (ve dolayısıyla A Haber, A Spor, A News vs. gibi kanalların) bağlı bulunduğu medya grubuna ait olduğundan ötürü birlikte yazmamda bir sakınca yok sanırım. MinikaGO daha çok 10-16 yaş grubuna yönelik çizgi filmler yayınlarken, Minika Çocuk'un 3-10 yaş grubuna yönelik çizgi film ve programlar yayınlıyor denebilir.

Hedef kitlesi olarak küçük yaştaki çocukları seçmeleri bizlerin bu kanalı izlemeyeceğimiz anlamına gelmesin, bilakis yurtdışından ithal ettikleri programlar da bu yaş kitlesine hitap ettiğinden ötürü bu programlarda kullanılan İngilizcenin seviyesi de son derece basit ve anlaşılır olur. Bu sebepten ötürü bilhassa Pre-Intermediate civarı İngilizceye sahip kişilerin buradaki programları izleyerek listening (dinleme) becerilerini arttırmaları yönünde tavsiyede bulunmak istiyorum.

Frekans bilgileri her iki kanal için de aynı; 12054 H(Yatay) S.Rate: 27500 5/6

Fil TV (2019 Ocak Edit'i : Filbox Faaliyetlerini Durdurduğundan Fil TV de Yayın Hayatını Sona Erdirdi)

Geldik listemizin tek film kanalına, Fil TV esasında Filbox isimli uydu alıcısının tanıtımını gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş 24 saat yayın yapan film kanalıdır. Kanalda yayınlanan filmler genel olarak pek bilinmeyen fakat kaliteli filmlerdir. Hollywood yapımlarından ziyade bağımsız Avrupa, Asya, Latin Amerika filmleri sıklıkla yayınlanır. Bu nedenle orijinal dili İngilizce olmayan filmleri bu yöntemle izlemek ne yazık ki mümkün olmuyor.

Frekans bilgileri; 11775 V(Dikey) S.Rate: 27500 3/4

TRT Belgesel


TRT Belgesel'de yayınlanan Bir Türk Filmci'nin Dünya Yolculuğu belgeselinden bir kesit
TRT'nin açtığı kaliteli belgeselleriyle göz dolduran belgesel kanalıdır. Her ne kadar içeriğin bir kısmı yerli yapımlardan oluşsa da halen başta BBC olmak üzere yabancı belgeselleri çift dille yayınlamaya devam ediyorlar. Bu belgesellere denk gelirseniz orijinal dilinde izleyerek İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Turksat 4A uydusunda yer alan en iyi (hatta tek) belgesel kanalı olduğunu düşünürsek sadece yabancı değil, yerli yapımlarını dahi keyifle takip edebileceğiniz bir kanal TRT Belgesel.

Frekans bilgileri; 11054 V(Dikey) S.Rate: 30000 3/4

Bunlar dışında bildiğim kadarıyla Teve2 ve TV8 kanalları çift dille yayın izlemeye imkan veren kanallardan ikisi olmakla birlikte ara sıra yayınladıkları Hollywood yapımı filmler nadiren yabancı dilde programlar yayınladıklarından ötürü bu kanalları incelemedim. Ancak yine de frekans bilgilerini yazayım.

Teve2 Frekans Bilgileri; 12034 V(Dikey) S.Rate:27500 5/6
 TV8 Frekans Bilgileri; 12356 H(Yatay) S.Rate: 7100 2/3

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, herkese kolaylıklar dilerim.

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder