"Crash Course" Kanalı ile Yeni Bilgiler Öğrenerek İngilizceni Geliştir | İngilizce Geliştir

14 Eylül 2017 Perşembe

"Crash Course" Kanalı ile Yeni Bilgiler Öğrenerek İngilizceni Geliştir


Bu sefer karşınıza ilgiyle takip ettiğim ve sizlerin de takip etmesini istediğim bir Youtube kanalıyla gelmek istedim. Bu kanalda ilginizi çeken konularda konunun uzmanı kişiler tarafından 10'ar dakikalık dersler yayınlanmaktadır, fakat ders deyince aklınıza sıkıcı tekdüze anlatımlar gelmesin, söz konusu dersler gerek komik anlatım gerekse mükemmel animasyonlarla desteklenmesi olsun izleyiciyi kesinlikle sıkmaz.

"Crash Course" Nedir

Türkçe karşılığı Hızlandırılmış Kurs olan Crash Course, Youtube aleminin fenomeni diyebileceğimiz John ve Hank Green kardeşlerin (ki aynı kardeşlerin başta vlogbrothers olmak üzere muhtelif konular için açtıkları birçok farklı Youtube kanalı mevcut) sahip olduğu kanalın ismidir. Kanalda Fizik, Kimya, Tarih, Sosyoloji, Psikoloji gibi bilimlere Oyunlar, Film Endüstrileri gibi hobi denebilecek konuları eklediğimizde onlarca konuda yüzlerce ders bulunmaktadır.

Sıkıcı göründüklerine bakmayın, yukarıda da belirttiğim gibi ders kitaplarında oldukça sıkıcı anlatılan konular burada herkesin anlayacağı şekilde görsellerle desteklenerek anlatılmaktadır.

Kardeşlerden John Green, tarih, edebiyat gibi sosyal alanlara ilişkin dersleri anlatırken, Hank Green kimya, biyoloji, psikoloji gibi insan ve doğa bilimlerine yönelik video'lar çekmiştir. Bunlar dışındaki konuları yine konularında uzman farklı kişiler yine benzer formatta hem öğretici hem eğlendirici video'lar çekmeye devam etmektedir.

Crash Course Neden İzlemeli

İki sebepten izlenmeli diye düşünüyorum, birincisi hangi konuda olursa olsun 10 dakika gibi kısa sürede bu denli şey öğretebilecek internette çok az kaynak var, elbette bu kaynakları yeterli görmeyip kendimizi geliştirmek için ek okumalar yapmak şart fakat Crash Course'ta yer alan video'lar ilgili konuya giriş için harika bir başlangıç rehberi niteliğindedir.

Bir diğer sebebi de İngilizce ders dinleme pratiği yaptırması, evet adamların konuyu 10 dakikada toparlamaları gerektiğinden hızlı konuşmaları gerekiyor, bu hızlı anlatıma alışmak için bu dersler oldukça iyi bir başlangıç. Üstelik her video'da İngilizce altyazı desteği mevcut, (kimisinde bildiğim kadarıyla Türkçe altyazı var fakat İngilizce altyazı işimizi görür.) söz konusu hızlı anlatımlara uyum sağlamak adına dersleri İngilizce altyazıyla takip etmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

"World History" dersinde tarih boyu her konuda farklı davranışlar sergilemiş Moğollar'a sıkça yapılan eğlenceli atıf
Sonuç

Crash Course'u, öğrenmeye hevesli ve bir yandan da İngilizce geliştirmek isteyen herkese tavsiye ediyorum. Açıkçası spesifik bir konu tavsiyesi yapmayacağım, hangi konu hoşunuza gidiyorsa veya hangi konuyla alakalı bir şeyler öğrenmek istiyorsanız onunla ilgili dersleri izlemeye başlayın.

İlk başta anlamasanız bile ki animasyonlar sayesinde kolayca anlıyorsunuz, izledikçe daha fazla şey anlayacak yapılan komik göndermeleri anladıkça İngilizceniz gelişecektir. Buraya tıklayarak ilgili Youtube kanalına gidebilirsiniz. İyi seyirler. Görüşmek üzere.

Facebook sayfam için https://www.facebook.com/ingilizcegelistir/

Twitter sayfam için https://twitter.com/engingilizce

Instagram sayfam için https://www.instagram.com/engingilizce/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder